Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Grad Split Grad Split još jedan korak bliže izgradnji Tehnološkog parka na Dračevcu

Grad Split još jedan korak bliže izgradnji Tehnološkog parka na Dračevcu

Izgradnja i uređenje centralne zgrade očekuje se do kraja 2023. godine

Nakon što je Grad Split sredinom studenog postao vlasnik nekretnina bivše vojarne Dračevac, napravljen je još jedan korak bliže realizaciji Tehnološkog parka na ovoj lokaciji.

Početkom tjedna je za voditelja projekta izabrana tvrtka Institut IGH s najpovoljnijom ponudom od 890 tisuća kuna s uključenim PDV-om. U tijeku je i natječaj za tvrtku za nadzor radova procijenjene vrijednosti dva milijuna i 87 tisuća kuna koji bi trebao biti okončan početkom 2022. godine.

Izvođač je, podsjećamo, već odabran. Centralnu zgradu će graditi Strabag za 155,6 milijuna kuna.

Kako su ranije izvijestili iz Grada Splita, očekuje se da će Glavni projekt biti izrađen u drugoj polovici siječnja 2022. godine, nakon čega će se pristupiti fazi rušenja dijela postojećeg objekta i gradnji novog, a predviđeni rok izgradnje je do kraja svibnja 2023. godine.

Nova centralna zgrada Tehnološkog parka će imati neto površinu od 17.571,65 m2, od čega 5.952 m2 ureda, 460 m2 co-working prostora, 697 m2 inkubacijskih ureda s do pet zaposlenika, 858 m2 konferencijskog prostora, tri laboratorija za visoke tehnologije te popratni sadržaji za zaposlenike kao što su restoran, kafić, prostor za čuvanje djece, teretana i slično.

Druga faza uključuje radove završnog uređenja i opremanja do faze uporabljivosti, odnosno izvođenje svih potrebnih građevinsko-obrtničkih radova, instalacija, ventilacije, grijanja i hlađenja, vodoopskrbe i odvodnje te opremanja prostorija.

Ukupna vrijednost izgradnje i opremanja cijelog objekta je 165 milijuna kuna od čega je nešto više od 105 milijuna sufinancirano iz EU fondova, a sve bi trebalo biti gotovo do kraja 2023. godine.

Vaša reakcija na temu