Foto: Milan Šabić Grad Split u dva dana izdao 1131 propusnicu

Grad Split u dva dana izdao 1131 propusnicu

Iz Banovine podsjećaju građane da poštuju odluke i upute Nacionalnog stožera i da zahtjeve za propusnicu šaljite isključivo mailom

Tajnici gradskih kotara i mjesnih odbora, ovlašteni od Stožera civilne zaštite Grada Splita, u prva dva dana izdali su ukupno 1131 propusnicu temeljem Odluke u zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, stanovnicima Splita koji napuštaju mjesto prebivališta/boravišta iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama te kupovine hrane i osnovnih potrepština, izvijestili su iz Banovine.

- Apeliramo na građane da ne stvaraju redove ispred kotara! Zahtjevi za propusnice podnose se isključivo mailom upravo zato što se treba izbjeći socijalni kontakt i spriječiti širenje zaraze koronavirusom. Iz objektivnih razloga neki gradski kotari i mjesni odbori ne mogu izdavati propusnice, raspored se svakodnevno ažurira, pa molimo građane da na mrežnim stranicama Grada Splita provjere koji je tajnik nadležan za njihov kotar - poručuju iz Grada. 

Ističu kako će svi zahtjevi od vitalnog značaja biti odobreni! 

- Molimo ne iskorištavajte ovu mjeru za situacije koje nisu hitne i nemaju životni značaj! Propusnica se policiji može pokazati ili isprintana ili u elektroničkom obliku, primjerice na mobitelu. Molimo sve građane da iznad svega, poštuju odluke i upute Nacionalnog stožera civilne zaštite! Izlazite samo u važnim i hitnim situacijama. Ovog vikenda, 28. i 29. ožujka, samo hitni zahtjevi za izdavanje propusnica mogu se slati isključivo na e-mail adresu jakov.mamic@split.hr, od 9 do 12 sati. Od ponedjeljka, 30. ožujka propusnice će se nastaviti izdavati po rasporedu po kotarima i mjesnim odborima - navode iz Grada.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(61684, "");
Pregledaj komentare