Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić Građani se okupljaju na Matejuški za spas Marjana

Građani se okupljaju na Matejuški za spas Marjana

Susret je sutra u 20 sati

Grupa Splićana koji se bore za očuvanje Marjana odlučili su se sutra u 20 sati okupiti na Matejuški s ciljem spašavanja Marjana od devastacije, a najavit će i pokretanje akcije za očuvanje i obnovu Marjana. Žele spriječiti da Marjan postane građevinsko zemljište, obnoviti ga od devastacije i sačuvati ga za buduće generacije. 

- Tražimo očitovanje struke o mogućem rješavanju problema, isključivanje dosadašnjih čelnika Javne ustanove i njihove ostavke,  transparentnost radova Matime u sanaciji šume od potkornjaka i upis svih čestica u obuhvatu PŠ Marjan u zemljišne knjige kao i ukidanje građevinskih područja u obuhvatu PŠ Marjan te provedbu upisa posebnog pravnog režima od strane gradonačelnika - napisali su organizatori okruglog stola i zaključili: 'Neka nas je i 10, ali da gledamo u istom smjeru.'

Vaša reakcija na temu