Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
GRADILIŠTE U CENTRU SPLITA Standa ostala bez fasade, sudski uredi imat će prozore

GRADILIŠTE U CENTRU SPLITA Standa ostala bez fasade, sudski uredi imat će prozore

Bivša robna kuća preuređuje se u splitski Općinski sud

Bivša robna kuća Standa u Gundulićevoj ulici ostala je bez fasade. Zidovi su uklonjeni u sklopu temeljite rekonstrukcije objekta koji će se prilagoditi potrebama Općinskog suda u Splitu. Stara Standa nije imala prozore, nova će ih imati. Sve se radi po projektu Jerka Rošina, i to zahvaljujući darovnici Kraljevine Norveške. Kompletna investicija cijeni se na osam milijuna eura. 

Na gradilištu se sve puši, Standa je ogoljena do neprepoznatljivosti. Ako se nastavi ovim tempom, nije daleko dan kada će se Općinski sud vratiti u centar grada s periferije Dračevca nakon 12 godina podstanarstva u bivšoj vojarni. 


A cijela ova saga započela je prije 15 godina kada je Ministarstvo pravosuđa zamijenilo nekretnine s Kerumom. On je njima isporučio Standu, a oni njemu objekt u kojem je već nekoliko godina hotel Corner. Dugo se nije znalo što će biti sa Standom. Novca za preuređenje nije bilo, a objekt je u postojećem stanju, bez prozora i ostalog, bio potpuno neuvjetan za sud. 

Povratkom HDZ-a u resor pravosuđa, oživljen je stari projekt, a uskoro je i stigao novac iz Norveške. Općinski sud bi osim Stande trebao zauzeti i sadašnju zgradu HEP-a u Gundulićevoj, čime bi Split centralizirao gotovo sve sudove i pravosudna tijela na jednom mjestu. 

Vaša reakcija na temu