Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Gradonačelnica Supetra osudila napad na američke gay vojnike u Zadru

Gradonačelnica Supetra osudila napad na američke gay vojnike u Zadru

Kad mi kao političari budemo sposobni jasno osuditi nasilje i iznijeti naš kritičan stav prema nasilju bilo koje vrste, bez kalkulacija, potaknut ćemo neke promjene, smatra Ivana Marković

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković osvrnula se na premlaćivanje dvojice američkih gay vojnika u Zadru. Smatra da je izostao jasan stav vlasti. Marković je kao čelnica jednog grada, podsjetimo, oštro osudila napad na sezonce srpske nacionalnosti. 

- I dalje se premalo govori i piše o problemu porasta nasilja i netolerancije, pogotovo među mladim ljudima. I u slučaju napada u mom gradu, Uzdolju ili Zadru... izostale su oštre kritike i reakcije svih ključnih političkih sudionika. Osim onih protokolarnih pamfleta - navela je.

Nekako joj se, kaže, čini da smo svi došli u fazu ravnodušnosti, kako većina građana tako i političara. 

- Ne znam što je gore, javnost koja bi trebala biti korektiv svih negativnih pojava u društvu ili političari koji su izabrani od građana s ciljem da bi trebali provoditi pozitivne promjene. Postalo je učestalo da na portalima čitamo o ispadima mržnje i prebijanjem drugih ili drugačijih, čitamo o grafitima koji promiču mržnju i netoleranciju - iznijela je.

Ustvrdila je da smo kao društvo  zakazali. 

- Moramo moći jasno iskazati svoj stav i mišljenje, kazati da ovo što se dešava je loše. Šutnja i nereagiranje znači podržavanje loših, negativnih pojedinaca ili skupina ljudi. Kad mi kao političari budemo sposobni jasno osuditi nasilje i iznijeti naš kritičan stav prema nasilju bilo koje vrste, bez kalkulacija, potaknut ćemo neke promjene. U suprotnom ćemo do daljnjega slušati o novim premlaćivanjima u nekom novom gradu ili naselju i to samo radi toga jer je netko drugačiji ili priča drugačijim jezikom - zaključila je Marković.

Vaša reakcija na temu