Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić GRADONAČELNIKOVA 'BIJELA LAŽ' Andro Krstulović Opara nije govorio istinu na Gradskom vijeću

GRADONAČELNIKOVA 'BIJELA LAŽ' Andro Krstulović Opara nije govorio istinu na Gradskom vijeću

Županijska pročelnica Marija Vuković danas je demantirala splitskog gradonačelnika

U ponedjeljak su splitski gradski u vijećnici proveli 15-ak sati obrađujući tri sjednice u jednom danu. Kvaliteta rasprave i odluka je sada u drugom planu, međutim ono što je pridonijelo tolikom trajanju sjednice je i odnos gradonačelnika prema Gradskom vijeću. Naime, više od četiri sata je trajala tematska sjednica o Marjanu, da bi na koncu gradonačelnik rekao što je sve obavio u prethodnom razdoblju što se od njega tražilo po zaključcima sa sjednice od prošle godine, odnosno po pitanju upisa posebnog pravnog režima u katastar i zemljišne knjige svih čestica u obuhvatu Park šume Marjan. Istina, rekao je da je sve već poslano u Županiju, a prema riječima Marije Vuković, pročelnice za komunalne poslove, komunalnu infrastrukturu i zaštitu okoliša taj je zahtjev zaprimljen mailom jučer. Dan nakon sjednice.

Ako i zanemarimo 'bijelu laž', opravdavamo je voljom i zapravo uvjerenjem gradonačelnika da on to smatra riješenim, ostaje pitanje zašto je mučio vijećnike i javnost toliko sati jalovom raspravom? Sjednica se nije trebala ni održati da je, primjerice, na prekinutom zasjedanju prošli put upravo na točci o Marjanu rekao što je napravljeno. Zašto nije? Mislio je poentirati, a na koncu se suočio i s optužbama na svoj račun sročenim u kaznenu prijavu stranke Pametno. Mrcvario je vijećnike i javnost bespotrebno.

Vijećnica ne bi smjela služiti za obračun taština, nego za rad za Split. Osim 'preračunavanja' oko sjednice, gradonačelnik je bio i ponosan na vijećnike vladajuće koalicije i 'prijatelje', HNS-ovce, Antu Zoričića i Martina Mladena Pauka što su ostali do iza pola noći zasjedati.

- Ovim ljudima treba odati priznanje, pogledajte kako predano rade - kazao je.

Suočio se s još jednim odgovorom koji mu nije bio po volji.

- Za koga rade? Sada ne rade za javnost, nego zbog sebe jer ih ne možete okupiti često, pa kad dođu sve ruke na broju, traje dok ne završi sjednica - uzvratili su mu promatrači.

Nije gradonačelnik razmišljao na tom tragu, prošla sjednica se svela na 'tko je jači', a u toj jačini on ju je oslabio za pet sati bespotrebne rasprave. U ime javnosti?

Vaša reakcija na temu