Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
GRADSKI KOTAR BLATINE-ŠKRAPE 'Želimo srušiti toplanu i na tom mjestu izgraditi garažu'
Naš grad Piše: Dalmatinski portal

GRADSKI KOTAR BLATINE-ŠKRAPE 'Želimo srušiti toplanu i na tom mjestu izgraditi garažu'

Davor Matijević je iznio želje i planove

Dalmatinski portal u sklopu projekta 'Naš grad' donosi informacije iz splitskih gradskih kotareva i mjesnih odbora, gdje su nam sugovornici čelnici tih jedinica. Svaki od njih je imao priliku navesti tri najvažnija projekta koje žele realizirati u svom kvartu, a mi ćemo medijski pratiti kako se stvari odvijaju i tako, nadamo se, pomoći da posao bude što prije bude odrađen.

Davor Matijević, predsjednik Vijeća GK Blatine-Škrape, želi da pratimo ova tri projekta:

1. Rušenje toplane te izgradnja garaže na istom mjestu

2. Realizacija dnevnog boravka za umirovljenike

3. Rješavanje problema odvodnje u Šimićevoj što se veže za rekonstrukciju Poljičke ceste

NAPRAVLJENO OD POČETKA MANDATA: Uređen sportsko rekreacijski centar: umjetna trava na nogometnom igralištu s promjenom svih ograda, postavljanje gumeno akrilne podloge na košarkaškom igralištu, asfaltiranje drugog košarkaškog igrališta, obnovljene sve pješačke staze, napravljen: cageball, street workout park, dva zoga za balote, gradele i špina s vodom te zasađena stabla po cijelom terenu. Ovo je najveći sportski centar u Splitu bez ijednog komercijalnog termina. Uz to imamo i besplatnu teretanu u prostorijama kotara.

Napravljen parking s 40 mjesta kod Šimićeve 15, a ta je ulica postala jednosmjerna čime smo dobili dodatnih 70 mjesta. Otvaranjem prostora oko toplane dobili smo dodatnih 30 mjesta.

Kompletno su uređeni parkovi kod Šimićeve 2 te Šimićeve 68 te smo zasadili brojna drveća po cijelom kotaru.

Uz pomoć Grada je betonirana padina kod garaže Split parkinga što je bila investicija od skoro 400.000 eura.

Imali smo čitav niz manjih komunalnih zahvata koje je zaista teško i pobrojati.

Posebno sam ponosan i na događaje koje uspješno provodimo već godinama: organizacija Adventa, ljetno kino, koncerti na otvorenom, program za djecu…

PROBLEMI KOTARA ZA ČIJE RJEŠENJE NEMAJU OVLASTI:

- Rušenje toplane te izgradnja garaže na istom mjestu

- Realizacija dnevnog boravka za umirovljenike

- Rješavanje problema odvodnje u Šimićevoj što se veže za rekonstrukciju Poljičke ceste

Ovo su nam najveći problemi koji su izvan naše ingerencije, ali kotarevi imaju problema i s krajnjom centralizacijom Splita pri čemu se kotarevi marginaliziraju i imaju male ovlasti.

PARKIRALIŠTA: Uspjeli smo stvoriti ili napraviti dodatnih 140 parking mjesta koja su nas malo rasteretila, ali problem nedostatka parkinga ćemo riješiti tek gradnjom garaže na mjestu toplane. Pokrenuta je izmjena GUP-a, izrađuje se dokumentacija za rušenje toplane i nadamo se skoroj realizaciji.

PRILAGOĐENOST OSOBAMA S INVALIDITETOM: Napravili smo neke zahvate kako bismo pripomogli rješavanju ovog problema, ali kotar i dalje nije prilagođen za OSI. Moram se zahvaliti Andriji Lipanoviću koji nam je svojom 'Bijelom knjigom' skrenuo pozornost na lokacije koje su bitne za rješenje ovog problema.

POVRŠINA PREDVIĐENA ZA KUĆNE LJUBIMCE: Iako smo imali prvi 'vau park' u gradu, sad smo trenutačno bez njega. Izmijenili smo lokaciju i iduće godine ćemo postaviti ogradu na novoj lokaciji te dodati još jedan park.

SPORTSKI TERENI I DJEČJA IGRALIŠTA: Imamo najveći sportsko rekreacijski centar u Splitu bez ijednog komercijalnog termina, uredili smo sad i dječje igralište u Šimićevoj te planiramo napraviti još jedno igralište za djecu kraj garaže Split parkinga.

SUDJELOVANJE STANOVNIKA U RADU GRADSKOG KOTARA: Organizirali smo prvi referendum u gradu gdje smo pitali naše susjede žele li Šimićevu kao jednosmjernu ili dvosmjernu ulicu, te su nam tada definirali i što žele da bude nova investicija Vijeća. Na referendum je izašlo čak 567 sugrađana, što je velik odaziv. Jako nam je važno njihovo mišljenje i njihova suradnja

OCJENA SURADNJE

Parkovi i nasadi: Za svaku pohvalu (5)

Čistoća: Imamo neke probleme koje vjerujem da ćemo zajednički riješiti (4)

Split parking: S bivšim direktorom Markom Bartulićem smo imali odličnu suradnju koja se naročito pokazala prilikom sanacije garaže Split parkinga u Šimićevoj (5)

Gradska uprava: Suradnja puno ovisi o političkim okolnostima, ali se ne smijem žaliti jer su mi nekad te okolnosti odgovarale, a nekad ipak nisu. Neke službenike je ponekad gotovo nemoguće dobiti, ali pripisujem to lošem ustroju, prevelikoj opterećenosti pojedinih djelatnika, ali i centraliziranosti Grada (3)

Policija i ostale službe: Odlična suradnja bez ikakvih prigovora (5)

KONTAKT ZA GRAĐANE: Dostupan sam svima na privatni broj 095 567 25 89 ili na broj kotara 682-504 

Vaša reakcija na temu