Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
GRADSKI KOTAR LUČAC-MANUŠ Ni jedan od tri projekta koje su Gradu istaknuli kao prioritete nije pokrenut
Naš grad 2024. Piše: Dalmatinski portal

GRADSKI KOTAR LUČAC-MANUŠ Ni jedan od tri projekta koje su Gradu istaknuli kao prioritete nije pokrenut

Nema ni najava kada bi se mogli početi realizirati

Dalmatinski portal u sklopu projekta 'Naš grad' donosi informacije iz splitskih gradskih kotareva i mjesnih odbora, gdje su nam sugovornici čelnici tih jedinica. Svaki od njih je imao priliku navesti tri projekta čiju će realizaciju pratiti Dalmatinski portal. 

U prosincu prošle godine razgovarali smo s predsjednicom Vijeća GK Lučac-Manuš Ivom Tukić. Tada nam je navela tri projekta koja smatra nužnim za taj kvart, radilo se o obnovi i zaštiti dvaju bunara u kvartu, navela je problem parkiranja i uređenje tvrđave Gripe. 

Pitali smo se ima li što novoga, a rekla nam je da od prosinca prošle godine do danas ništa od predloženog nije realizirano, niti ima bilo kakvih pomaka koji bi mogli nagovijestiti početak realizacije.

Ponovit ćemo, stoga, što nam je kotarska čelnica rekla prijedesetak mjeseci.

- Kotar Lučac-Manuš nalazi se uz Dioklecijanovu palaču, dakle u samom centru Splita. To je kotar koji obiluje zelenilom, lijepim perivojima oko zgrada koji su još od vremena Austro-Ugarske zaštićeni poveljom koja se nalazi u Beču. Nažalost, danas smo svjedoci sve veće devastacije tih dragocjenosti. Na Manušu imamo dva bunara (po kojima je Manuš dobio ime) u kojima uvijek ima vode. Jedan se nalazi u Vukasovićevoj ulici i donekle je zaštićen. Drugi je u Sredmanuškoj ulici i izložen je devastaciji. Prvog su zaštitili stanari. Žalosna sam kao stanovnica kvarta i kao predsjednica Kotarskog vijeća što ih gradske službe i konzervatori ne obnove jer bi u tom slučaju osim ljepote bili i turistička atrakcija – rekla je Tukić u prosincu.

Gleda problema parkiranja tada je navela sljedeće:

- Parkirati auto na Lučcu i Manušu prava je lutrija. Na moj upit u Gradu o tom problemu, rečeno mi je da imamo Small Mall. Svjesni smo toga da to nije rješenje i na Gradu ostaje da ga riješi. Parking je pitanje svih pitanja.

Što se tiče tvrđave Gripe, po njenim informacijama, nema ni tu pomaka:

- Izgleda da će i taj projekt još neko vrijeme ostati samo željom. Nema ni najave da bi se to moglo skoro realizirati.

Vaša reakcija na temu