Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović GRADSKI KOTAR NESLANOVAC 'Još čekamo rješavanje osnovnih životnih uvjeta u 21. stoljeću'
Naš grad Piše: Dalmatinski portal

GRADSKI KOTAR NESLANOVAC 'Još čekamo rješavanje osnovnih životnih uvjeta u 21. stoljeću'

Ante Popović navodi probleme svog kvarta

Dalmatinski portal u sklopu projekta 'Naš grad' donosi informacije iz splitskih gradskih kotareva i mjesnih odbora, gdje su nam sugovornici čelnici tih jedinica. Svaki od njih je imao priliku navesti tri najvažnija projekta koje žele realizirati u svom kvartu, a mi ćemo medijski pratiti kako se stvari odvijaju i tako, nadamo se, pomoći da posao bude što prije bude odrađen.

Ante Popović, predsjednik Vijeća GK Neslanovac, želi da pratimo ova tri projekta:

1. Izgradnja prometnica unutar UPU-a Dujmovača - Smokovik zapad, radi se o najzapuštenijem dijelu Neslanovca. Izgradnjom prometnica bi se osigurali barem osnovni životni uvjeti u 21. stoljeću (cesta, kanalizacija, rasvjeta). U tom dijelu Grad Split posjeduje nekoliko tisuća kvadrata zemljišta koje bi mogao staviti u funkciju.



2. Želimo zeleni Neslanovac, cilj nam je posaditi jedno stablo mjesečno tijekom našeg mandata u kotaru.



3. Izgradnja nogostupa na ulicama. Na Neslanovcu trenutačno imamo izgrađen nogostup u jednom dijelu Sarajevske ulice, te jedan dio Kupreške ulice. Želimo nogostupe na svim ulicama kako bi se pješaci sigurno kretali.



Popović nam je odgovorio na još neka pitanja važna za funkcioniranje kotara, pa evo njegovih riječi...

NAPRAVLJENO OD POČETKA MANDATA:

- Posađeno 20-ak stabala u sklopu projekta 'Zeleni Neslanovac'.

- Postavljena špina u novom dječjem parku.

- Dogovoreno postavljanje špine kraj igrališta ispred OŠ Ravne njive - Neslanovac.

- Izrada projektne dokumentacije za izgradnju prometnica unutar UPU-a Dujmovača-Smokovik zapad.

- Izrada projektne dokumentacije za izgradnju prometnice OS-1, produžetak Puta Smokovika.

- Organizirana humanitarna akcija prikupljanja pomoći za najpotrebitije iz Neslanovca.

- Osuvremenili prostorije kotara kupnjom interaktivnog ekrana.

- Uveli red u korištenju kotarskih prostorija.

- Dogovorili lokacije postavljanja polupodzemnih spremnika.

- Prijavili zemljišta koja se ne održavaju.

- Otvorili vrata kotara svim građanima.

PROBLEMI KOTARA ZA ČIJE RJEŠAVANJE NEMAJU NADLEŽNOST: Izgradnja Zagorskog puta - projekt koji više od 30 godina čeka izgradnju. Svi smo dobro upoznati s prometnim problemom s kojim se Split bori godinama. Izgradnjom Zagorskog puta riješio bi se dio problema, Neslanovac više ne bi opterećivao tranzitni promet.

PARKIRALIŠTA: Neslanovac trenutačno nema niti jedno otvoreno ili zatvoreno parkiralište, međutim na nekoliko lokacija postoji mogućnost njihove izgradnje. 

PRILAGOĐENOST OSOBAMA S INVALIDITETOM: Imamo samo nogostup u jednom manjem dijelu Sarajevske ulice koji je širinom prilagođen kretanju osoba s invaliditetom. Pristup školi i vrtićima je također prilagođen osobama s invaliditetom.

POVRŠINA PREDVIĐENA ZA LJUBIMCE: Prostor predviđen za kućne ljubimce nalazi se u sjeverozapadnom dijelu Neslanovca, točnije pokraj tunela željezničke pruge.

SPORTSKI TERENI I DJEČJA IGRALIŠTA: Trenutačno imamo dva dječja parka, te nedostaje još jedan kako bi se zadovoljile potrebe sve djece. Osim sportskih terena pokraj osnovne škole, nemamo takvih igrališta na niti jednoj lokaciji i potrebno je izgraditi dodatne sportske terene.

SUDJELOVANJE STANOVNIKA U RADU GRADSKOG KOTARA: Godinama se zalažemo da uključimo građane u rad kotara. Kroz sastanke 'Četvrtkom u četvrti' koje godinama održavamo u prostorijama kotara kao građanska inicijativa 'Za naš Neslanovac', pokušavamo uključiti građane i motiviramo ih da pridonesu svojim znanjem u razvijanju kvarta. Svakome tko želi pridonijeti svojim znanjem i mogućnostima, vrata kotara su širom otvorena.

OCJENA SURADNJE

PARKOVI I NASADI: 5

ČISTOĆA: 5

GRADSKA UPRAVA: 3

POLICIJA I OSTALE SLUŽBE: 5

KONTAKT ZA GRAĐANE: Mail: gk.neslanovac@gmail.com, Facebook stranica Za naš Neslanovac i telefon 021/310-369.

Vaša reakcija na temu