Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ilustracija Google Street View Gradski vijećnik objavio ugovor o zakupu parkirališta na Gripama, mogla bi ovo biti afera

Gradski vijećnik objavio ugovor o zakupu parkirališta na Gripama, mogla bi ovo biti afera

Jakov Prkić tvrdi da Split parking na sličnoj lokaciji s dvostruko manje mjesta zarađuje četiri puta više nego što JUŠOS zaradi od zakupa

Gradski vijećnik Jakov Prkić iz stranke Pametno objavio je ugovor o zakupu parkirališta na Gripama. Jakov Prkić tvrdi da Split parking na sličnoj lokaciji s dvostruko manje mjesta zarađuje četiri puta više nego što JUŠOS zaradi od zakupa. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

- Grad Split vlasnik je Javne ustanove športski objekti Split (JUŠOS). Dao je Grad mogućnost JUŠOS-u da naplaćuje parking na površini pored SC Gripe u Osječkoj ulici. Još 2008. godine sjetili su se u javnoj ustanovi kako je zamorno naplaćivati taj parking pa su ga dali u zakup. Novi ugovor je sklopljen 2013. godine na rok od pet godina. Za 1444,00 m2 i cijenu od 0,5 eura po kvadratu mjesečno su zarađivali čak 722 eura +PDV. Parkiralište ima cca. 150 parkirnih mjesta. Ugovor je isticao 31.03.2018. godine. Ali koncem 2016. su se u JUŠOS-u dosjetili sklopiti dodatak ugovoru. Zašto? Grad je te godine osnovao Split parking i odlučio da će sve površine namijenjene za parkirališta dati na upravljanje toj gradskoj firmi. Vjerojatno su se toga uplašili u JUŠOS-u i pohitali sklopiti dodatak. Cijenu su podigli na izvanrednih 0,53 eura po m2 , našli još dvjestotinjak kvadrata viška (1679 m2), uključili uređenje mizernih zelenih površina i stigli do nevjerojatnih 890,30 eura (osamstodevedeseteurai tridesetcenti) +PDV mjesečno za cca 150 parkirnih mjesta. Uistinu fantastična zarada. Naravno potpisom dodatka produžen je i rok na novih pet godina do 31.12.2021. s mogućnošću produžetka na još pet godina. Kad se zna da Split parking na sličnoj lokaciji s dvostruko manje mjesta zarađuje četiri puta više nego što JUŠOS zaradi od zakupa sve je jasno. Treba od srca čestitati sadašnjem ravnatelju Tomislavu Borozanu, koji je bio ravnatelj i 2013. godine kad se ugovor potpisao, zatim njegovom nasljedniku i prethodniku Serđanu Guštinu koji je potpisao dodatak ugovoru. Nadasve hvala stranci HGS Željko Kerum koja pronalazi najkvalitetnije kadrove među jedva 4 mil. stanovnika Hrvatske i dovodi ih u Banovinu, Županiju, gradska i županijska poduzeća i javne ustanove. Čestitajte i vi, neka ovakvi uspjesi budu nagrađeni - napisao je Prkić.

Vaša reakcija na temu