Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
GRADSKO VIJEĆE Grozdani Radinović drugi put nije dozvoljeno da govori
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

GRADSKO VIJEĆE Grozdani Radinović drugi put nije dozvoljeno da govori

'Bez obzira na zabranu, naše borba se nastavlja te nas nitko nikada neće ušutkati ma koliko se trudio'

Predstavnici inicijative 'Želiš li se mijenjati za mjesto?' Grozdani Radinović po drugi put nije dozvoljeno da govori na tematskoj sjednici Gradskog vijeća o socijalnim pitanjima, unatoč tome što je osam i po sati provela čekajući u vijećnici.

'Splitska smo inicijativa koja okupljamo osobe s invaliditetom te kontinuirano od 2016. zagovara poboljšanje pristupačnosti za osobe s invaliditetom u Gradu Splitu. Proziva nas se za političko djelovanje, a kao predstavnica inicijative ne samo da nisam članica ni jedne stranke nego moje dijete s invaliditetom i ja nismo članovi ni jedne udruge osoba s invaliditetom. Zahvaljujući tome slobodna sam iznositi istinu o neučinkovitosti ove gradske uprave i ne bojim se zamjeriti nikom jer ne ovisim o tome hoće li moja udruga dobiti gradska sredstva za neki projekt ili slično. Razumijem da sam kao takva opasna za vladajuće strukture te mi zato i nisu dali govoriti na sjednici', kazala je Radinović.

'Želim istaknuti da je od 2017. do 2021. Grad Split prilagodio osobama s invaliditetom 22 objekta pomoću ugrađenih liftova ili platformi, što su sve zahtjevni projekti, dok je sve ovo s čim su se danas na sjednici hvalili za dvije godine minimum minimuma, prilagođene kosine na raskršćima i ugrađeni zvučni semafori za slijepe osobe. S obzirom da je pristupačnost zakonska obaveza, umjesto da se nastavilo dobro raditi, zadnje dvije godine stagniramo. 

Obećanu prilagodbu Sustipana čekamo pune dvije godine, jednako kao i obećanu prilagodbu Doma mladih i Ljetnog kina Bačvice. Također nam je žao da uopće nije shvaćena problematika nepristupačnosti Botaničkog vrta za osobe u kolicima. Ono što je inicijativa tražila je da puteljak koji vodi kroz vrt (i koji ne uključuje stepenice!) bude izrađen od prirodnih materijala (kamena ili drva), umjesto šljunka po kojemu se ne mogu voziti kolica. Ništa drugo.

Bez obzira na zabranu, naše borba se nastavlja te nas nitko nikada neće ušutkati ma koliko se trudio', poručuje Radinović.

Vaša reakcija na temu