Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
GRADSKO VIJEĆE Matijević predlaže tematsku sjednicu o zagađenju zraka na Brdima i Neslanovcu
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

GRADSKO VIJEĆE Matijević predlaže tematsku sjednicu o zagađenju zraka na Brdima i Neslanovcu

'Neprihvatljivo mi je da stanovnici ovih kotareva mjesecima prosvjeduju, da im se i mi kao vijećnici pridružujemo, a da i dalje nitko ne zna koji je točno uzrok'

Predsjednik splitskog SDP-a, predsjednik Vijeća GK Blatine - Škrape, gradski vijećnik Davor Matijević predložit će održavanje tematske sjednice o zagađenju zraka na Brdima i Neslanovcu.

Matijević je inače među prvima je stao uz stanovnike Brda i alarmirao inspekcije.

'Zadnji rezultati ispitivanja kvalitete zraka i ukupnih taložnih tvari u sjevernom dijelu grada pokazuje prekoračenje srednje godišnje razine vrijednosti ukupnih taložnih tvari, arsena i nikla na svim trima mjernim postajama Brda 1, 2 i 3.

Stanovnici Brda, Neslanovca, ali i okolnih kvartova se truju i pitanje je koliko dugo to već uopće traje. 

Neprihvatljivo mi je da stanovnici ovih kotareva mjesecima prosvjeduju, da im se i mi kao vijećnici pridružujemo, a da i dalje nitko ne zna koji je točno uzrok, koje su posljedice zagađenja, kako spriječiti niti kako točno prevenirati da se ovakve stvari više ne događaju. Ovdje nije pitanje samo zagađenja zraka već i nesnosnog prekoračenje buke u svako doba dana i noći koje remeti mir okolnih stanara.

Zdravlje naših sugrađana nam svima treba biti na prvom mjestu i ne smijemo više biti samo pasivni promatrači.

Mislim da ova tema zaslužuje našu punu pozornost stoga predlažem tematsku sjednicu na kojoj ćemo dat priliku da se na Gradsko vijeće pozovu i očituju predstavnici Ministarstva, Državnog inspektorata, Nastavnog zavod za javno zdravstvo, predstavnik Luke d.d., ali i predstavnici stanovnika kotareva', poručuje Matijević.


Vaša reakcija na temu