Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
GRADSKO VIJEĆE Očekuje se burna sjednica, gradonačelniku visi i podrška za ustroj gradske uprave

GRADSKO VIJEĆE Očekuje se burna sjednica, gradonačelniku visi i podrška za ustroj gradske uprave

Vijećnike će dočekati korisnici štandova na Pazaru

Splitski vijećnici sastaju se od 9 sati na splitskom Ekonomskom fakultetu. Očekuje se još jedna u nizu burnih sjednica, a najveće prepirke mogu se očekivati oko ustroja gradske uprave za koju gradonačelnik Ivica Puljak, kako sada stvari stoje i ne bude naglih zaokreta, nema potreban broj ruku. 

Osim toga, moglo bi biti burno i na povlačenju točke o smanjenju prireza zbog nezakonitosti koju pravnice Ureda grada nisu primijetile prije izglasavanja. Nakon što su, podsjetimo, vijećnici izglasali da smanjenje s 15 na 9 posto ide u primjenu od 2024. godine, reagirala je porezna i upozorila ih na nezakonitost odluke. Lako je moguće da umjesto povlačenje točke, vijećnici izglasaju da smanjenje ide već od naredne godine. To bi bio veliki udarac gradonačelniku Ivici Puljku jer bi značilo i smanjenje planiranih prihoda za oko 40 milijuna kuna. 

Dodana je i točka oko buke u centru grada, a kao kuriozitet izdvojimo da su dva vijećnika vladajuće većine, Jakov Prkić i Srđan Marinić imali primjedbe, ali su odbijene.

Nezavisni Ante Franić traži dopunu dnevnog reda natječajem za uređenje Pazara.

Inače, sjednicu vodi prvi potpredsjednik Željko Domazet jer je Prkić odsutan zbog bolesti.

Novost je i da se na sjednicu može ući samo s covid potvrdom, odnosno negativnim testom.

Vaša reakcija na temu