Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić GRADSKO VIJEĆE Odbijen prijedlog Mosta da država obešteti Grad Split jer vrtići ne mogu raditi

GRADSKO VIJEĆE Odbijen prijedlog Mosta da država obešteti Grad Split jer vrtići ne mogu raditi

Ako država zabrani rad uslijed više sile ista bi trebala nadoknaditi sredstva jer Grad ne može pokriti goleme troškove, smatra Čikotić

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Splita je odbijen prijedlog Mosta da država zbog zabrane rada vrtića obešteti Grad Split jer vrtići ne mogu raditi, a zaposlenici vrtića ne mogu koristiti mjeru 4000 kuna već sav trošak mora pokriti Grad. Logika je, kaže Ante Čikotić, ako država zabrani rad uslijed više sile da ista nadoknadi sredstva jer Grad ne može pokriti goleme troškove.

Navodi kako su odluke o proglašenju epidemije i rashoda za zaposlene u četiri dječja vrtića donesene u cilju zaštite zdravlja građana, utjecale i na objektivnu nemogućnost osnivača da, sukladno zakonu, osiguraju sredstva za rad prodajom usluga na tržištu jer je pružanje tih usluga odlukom Vlade Republike Hrvatske onemogućene.

- Slijedom toga, kako se radi o situaciji za koju Grad Split kao osnivač ustanova koje pružaju uslugu prihvata djece nije odgovoran a kako Vlada Republike Hrvatske do danas nije donijela odgovarajuće mjere kojima bi te troškove kompenzirala, to predlažemo da Grad Split od Vlade Republike Hrvatske zatraži donošenje kompenzacijskih mjera za osnivače, koji se svojih obveza kao poslodavci prema zaposlenicima ne mogu osloboditi - navodi Čikotić. 

Vaša reakcija na temu