Foto: Pixabay.com GRADSKOJ UPRAVI 'PREKIPJELO' Tvrtka Point će zbog slučaja 'Kila' ostati bez unosnog posla!

GRADSKOJ UPRAVI 'PREKIPJELO' Tvrtka Point će zbog slučaja 'Kila' ostati bez unosnog posla!

Filma Stipe Latkovića žalbom je blokirala posao vrijedan 16 milijuna kuna

Tvrtka 'Point' je zakočila radove na izgradnji pristupnih cesta prema Kili višestrukim žalbama, ali kako doznajemo, uskoro bi mogli ostati bez onog dugoročno njima unosnijeg posla, koncesije nad pločnicima i drugim javnim površinama! Ovaj je slučaj prelio strpljenje gradske uprave pa su ga odlučili iskoristiti i za prekid suradnje s firmom Point kao koncesionarom čijim radom također nisu zadovoljni.

- Politički nam je svakako štetno ovo što 'Point' radi i što se nas tiče odmah bismo raskinuli svaki vid suradnje s njima kao partnerom koncesionarom. Neviđeno bahato ponašanje kojega plaćaju građani, ali kada se smire emocije, trebamo vidjeti pravne mogućnosti. Osjećaji su jedno, ali moramo postupiti razumno - složni su u vladajućoj koaliciji.

Tvrtka 'Point' ima četverogodišnju koncesiju, ali Grad se, kažu nam, zaštitio od samovolje pobjednika natječaja time i što je ostavio mogućnost da se godišnje 'revidira', odnosno raspisuje ponovno. Dakle, nema raskida ugovora, nego korištenja te klauzule 'novog natječaja'.

Blokadu 16 milijuna kuna vrijednog projekta jer nisu pobijedili na natječaju oni nego Cestar, također gradski koncesionar, smatraju u gradskoj upravi više nego bezobraznim. Mogućnost prestanka suradnje je i najavio na posljednjem prosvjedu stanara Kile dogradonačelnik Nino Vela.

Na novonastalu situaciju nije službeno dao komentar, čekaju da stigne odluka Državne komisije.

Razočarani su zato stanari Kile koji najavljuju i novi radikalniji prosvjed od onoga kada su blokirali raskrižje u Vukovarskoj prema trgovačkom centru City Center one kao upozorenje koliko su na izmaku snaga zbog sigurnosti djece.

- Nemam drugog komentara osim golemog razočarenja što nikoga nije briga za nas. Ne zanimaju nas njihova prepucavanja, mi patimo. Sigurno ćemo reagirati, snažnije nego posljednji put - kazala nam je čelnica udruge Nova Kila Iris Marin Prižmić.

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave, podsjetimo,  prihvatila je 'Pointovu' žalbu i omogućila provedbu privremene mjere prema kojoj Grad ne smije raspisivati novi javni natječaj za radove dok ne objavi odluku o žalbi na poništenje drugog, ponovljenog nadmetanja za taj projekt. Firma vlasnika Stipe Latkovića koji je punio novinske stupce zbog kršenja koncesije na Vruji, koja mu je na koncu i oduzeta, dva puta se žalila i poništavala natječaj, a na kraju je i trećom žalbom u proteklih pet mjeseci uspjela u namjeri da privremenom mjerom zaustavi gradsku upravu da se upale strojevi na pristupnim cestama.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(50076, "");
Pregledaj komentare