Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Graniče s Kinom, a do sada imaju samo 306 zaraženih koronavirusom

Graniče s Kinom, a do sada imaju samo 306 zaraženih koronavirusom

'Imamo mnogo korisnih informacija koje bi rado podijelili s cijelim svijetom'

Graniče s Kinom, Japanom, Filipinima...Imaju nešto manje od 24 milijuna stanovnika. Prvi slučaj zaraze koronavirusom zabilježili su 20. siječnja, a do sada samo 306, od čega je pet osoba umrlo. Riječ je o Tajvanu, zemlji koja nije članica Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) zbog kompleksnog odnosa s Kinom. Tajvanska vlada zbog toga je ogorčena. Smatraju kako su pravodobnim mjerama uspjeli održati broj zaraženih jako niskim.

- Nadali smo se da tijekom ove epidemije WHO neće gledati nacionalne granice, nitko ne smije biti isključen. Imamo mnogo korisnih informacija koje bi rado podijelili s cijelim svijetom - rekao je tajvanski ministar zdravstva Chen Shih-Chung, a prenosi BBC. 

Vaša reakcija na temu