Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
GRUBŠIĆ MOLIO SASTANAK S GRADONAČELNIKOM: U posjedu smo molbe i požurnice, zašto Andro Krstulović Opara nije primio ravnatelja JUPŠ Marjan?

GRUBŠIĆ MOLIO SASTANAK S GRADONAČELNIKOM: U posjedu smo molbe i požurnice, zašto Andro Krstulović Opara nije primio ravnatelja JUPŠ Marjan?

Poslao je Grubšić zamolbu za sastankom 6. kolovoza u kojoj je i elaborat hitnih sječa zbog ugroze života zbog najezde potkornjaka, troškovnik sanacije i napomenu da se mora početi s prvim danom listopada

Uoči tematske sjednice o Marjanu, oporba traži smjenu gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, ravnatelja Javne ustanove za upravljanje park šumom Damira Grubšića i raspuštanje Upravnog vijeća. Potkornjak je tako prerastao u prvorazredno političko pitanje, prvo kao odmjeravanje snaga na relaciji HDZ odnosno gradonačelnik - HGS Željka Keruma. No, vrijeme za spas Marjana ističe.

Gradonačelnik je, prema vlastitom priznanju u medijima, stopirao vlake i traktore, prvotnu Grubšićevu ideju. No, ono s čim se nije izlazilo u javnost, a splitski SDP spomenuo na današnjoj konferenciji za medije, jest da je gradonačelnik ignorirao Grubšićeve pozive za hitnim sastankom. 

Praktički čim je stupio na dužnost ravnatelja Javne ustanove za upravljanje park šumom Marjan, Grubšić je tražio sastanak s gradonačelnikom. Mjesec dana nije dobio odgovor, pa je gradonačelniku poslao požurnicu. I, nažalost, to je istina. U posjedu smo tih dopisa.

Poslao je Grubšić tako zamolbu za sastankom 6. kolovoza u kojoj je i elaborat hitnih sječa zbog ugroze života zbog najezde potkornjaka, troškovnik sanacije i napomenu da se mora početi s prvim danom listopada da bi se završilo početkom travnja. Odgovor nije dobio, a poslao je požurnicu 3. rujna. Dokumenti su išli i pročelniku za društvene djelatnosti Mati Omaziću.

- Upoznati ste da je u pitanju opstanak marjanske šume... Molim vas da izdvojite 30 minuta svoga vremena kako bih s Vama podijelio problem jer nadilazi i financijske i ljudske resurse ove Javne ustanove... - stoji među ostalim u dopisu gradonačelniku.

Upozoravao je i na hitnu sječu opasnih 80 stabala, to bi stajalo 200.000 kuna. Osim toga, priložio je i procjenu radova na suzbijanju potkornjaka, koji su, prema okvirnom troškovniku, trebali stajati oko 2,5 milijuna kuna. 

Tako se u samo početku izgubilo najmanje mjesec dana, a proteklo je još vremena dok je Grubšić u siječnju izašao s planom sanacije. Gradonačelnik je govorio da se 'politika neće miješati i da će slušati struku kao i kod Žnjana'.

Aktivisti su krenuli s upozorenjima o vlakama da bi se potom odustalo od tog načina. 

Proglašena je izravna opasnost od elementarne nepogode, sastao Stožer civilne zaštite, formirano Radno tijelo i Povjerenstvo, da bi se odugovlačilo s potpisom za izvođača radova. Igrao se ping-pong, prokazivao 'krivac', a onda su u Gradu, valjda, shvatili da je to njihova odgovornost i gradonačelnik je potpisao 'pregovarački poziv zbog iznimne žurnosti'.

Koliko vremena je prokockano...

Vaša reakcija na temu