Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Guverneri regije posjetili tvornicu AD Plastika u Solinu

Guverneri regije posjetili tvornicu AD Plastika u Solinu

'Svoje smo goste kratko upoznali s poslovanjem kompanije, istraživačkim i razvojnim aktivnostima'

Jučer je na Ekonomskom fakultetu u Splitu održan značajan susret koji je okupio  ključne aktere centralno-bankarskog sektora. Susret guvernera regije 2024. organizirali su HNB i EFST, a nakon uvodnog predavanja direktora Europskog odjela Međunarodnog monetarnog fonda Alfreda Kammera i vrlo zanimljive rasprave na okruglom stolu 'Banke i potrošači usred visoke, iako opadajuće inflacije i rastućih kamatnih stopa', guverneri su i službeno posjetili tvornicu AD Plastik Grupe u Solinu. 


'Privilegija nam je bila ugostiti guvernere, pokazati im iz prve ruke složenost i važnost sektora u  kojem poslujemo te razmijeniti s njima svoja iskustva. Svoje smo goste kratko upoznali s poslovanjem kompanije, istraživačkim i razvojnim aktivnostima te svojim proizvodnim pogonima. 


Automobilska industrija uvelike doprinosi ekonomskom rastu i razvoju inovativnih tehnologija u EU, ali je i  izrazito investicijski zahtjevna pa je bilo zanimljivo čuti razmišljanja onih najupućenijih', izjavio je  predsjednik Uprave AD Plastik Grupe Marinko Došen

'Bilo mi je izuzetno zadovoljstvo kolegicama i kolegama, guvernerkama i guvernerima iz regije, pružiti priliku da se upoznaju s radom izvozne i inovativne tvrtke poput AD Plastik Grupe', izjavio je  guverner Hrvatske narodne banke, Boris Vujčić

Vaša reakcija na temu