Gužve se stvaraju zbog radova na cesti, može li se više raditi noću?

Gužve se stvaraju zbog radova na cesti, može li se više raditi noću?

Od tvrtke Cestar smo dobili objašnjenje kada rade treću smjenu

Da su radovi na cesti koji stvaraju nesnosne gužve u Splitu vjesnici proljeća, poznata je stvar. Stoga, ostanemo ugodno iznenađeni kada noću ugledamo radnike na cesti u strojevima. Nedavno smo, dva puta u razmaku od nekoliko dana posvjedočili radovima Cestara. Jedno se ticalo saniranja asfalta, a drugo iscrtavanja horizontalnih linija.

S druge strane, krajem prošlog tjedna, u jutarnje sate, kada su gužve prema bolnici, ali i žurba prema osmoljetkama s djecom u autima, u Dubrovačkoj ulici radnici Cestara su 'zablokirali' jednu od dvije trake, od kojih jedna vodi lijevo. Ne treba spominjati da su radile trube i živci...

Je li moguće takve radove obavljati gotovo sve noću, upitali smo u Cestara. 

- Od sredine petog mjeseca radimo i danju i noću kako bi gužve bile manje i da što prije završimo sve što trebamo. Pri tome se vodimo logikom da veća križanja radimo noću, a manje frekventna danju - odgovorio nam je Anterić.

Od svibnja pa gotovo do konca rujna, s obzirom i na turiste, dodajmo, nema 'malih' križanja, svaki i minimalni rad na cestama koje vode prema centru grada stvaraju gužve. Možda bi se pravila trebala tomu prilagoditi, pa više 'udarati' treću smjenu.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14