Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Hajdukov veteran zbog alkohola završio na sudu, supruga traži da ga pošalju na liječenje

Hajdukov veteran zbog alkohola završio na sudu, supruga traži da ga pošalju na liječenje

Optužen je za obiteljsko nasilje

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv nekadašnjeg igrača Hajduka starije generacije, i to zbog obiteljskog nasilja. Početkom svibnja u vidno alkoholiziranom stanju u obiteljskom stanu nasrnuo je na suprugu nakon što mu je prigovorila da je u pidžami pio alkohol s društvom na Matejuški. Prvo je bacio njene papire sa stola, a zatim je izvrijeđao. Svašta joj je izgovorio i optužio je da su im djeca bezvezna zbog njenog odgoja. Kada je supruga rekla da će nazvati policiju, počeo ju je čupati za kosu i više puta ju je udario u glavu te ugrizao za zglob, navodi se u optužnici. 

Državno odvjetništvo zatražilo je sankciju od godinu dana zatvora uvjetno s rokom kušnje od tri godine, a predložena je i sigurnosna mjera obveznog liječenja od ovisnosti. Traži se i da sud produlji mjere opreza, zabranu približavanja, uspostavljanja ili održavanja veze te zabranu uhođenja ili uznemiravanja žrtve. 

Okrivljeni je kazao da su navodi prijave njegove supruge istiniti, no smatra da je opis događaja malo pretjeran. Bio je na proslavi Svetog Duje, malo su pojeli i popili. Kada se vratio kući, supruga mu je prigovarala da je pijanica i da se opet napio. On joj je kazao da umukne i da je dosta prigovaranja. Spori da je udario suprugu, a kaže da nije istina da je bacao stvari po dnevnom boravku. Drži da nema problema s prekomjernom konzumacijom alkohola. 

Supruga je, pak, kazala da njen suprug nije kriminalac i da ne traži nikakvu sankciju protiv njega, već je njena jedina želja da ga pošalju na liječenje jer smatra da je osnovni uzrok problema njegova teška ovisnost o alkoholu. 

Vještak psihijatar utvrdio je kod okrivljenika ovisnost o alkoholu uz karakterne promjene. Postoji opasnost da će zbog alkohola u budućnosti počiniti teže kazneno djelo pa je preporuka obvezno liječenje ovisnosti.

Vaša reakcija na temu