Foto: Rijeka 2020 - EPK HČZ: Koliko je u Domovinskom ratu poginulo hrvatskih branitelja i građana od onih koji su nosili crvenu zvijezdu na čelu?!

HČZ: Koliko je u Domovinskom ratu poginulo hrvatskih branitelja i građana od onih koji su nosili crvenu zvijezdu na čelu?!

'1991. godine zahvaljujući zvijezdi na kapi tzv. JNA hrvatska Rijeka bi se zvala Reka i bila u Velikoj Srbiji', poručuju

Na objavu potpredsjednika splitskog SDP-a Damira Barbira o stricu koji je s petokrakom na čelu poginuo u obrani Rijeke od fašista, osvrnuo se i splitski Hrvatski časnički zbor (HČZ).

'Gospodine Barbir, poštivam žrtvu vašega strica, ali da nije bilo hrvatskih branitelja 1991. godine, onda bi se zahvaljujući vašoj crvenoj zvijezdi na kapi tzv. JNA, hrvatska Rijeka zvala Reka i bila bi u Velikoj Srbiji.

Kažete da je za vrijeme Drugog svjetskog rata crvena zvijezda bila simbol borbe za slobodu protiv fašizma. Odgovorite nam čega je crvena zvijezda bila simbol 1991. godine u Domovinskom ratu?!

Koliko je u Domovinskom ratu poginulo hrvatskih branitelja i građana od onih koji su nosili crvenu zvijezdu na čelu?!', poručuje predsjednik HČZ Split, Zoran Buzdovačić.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(75788, "");
Pregledaj komentare