Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović HDZ IZABRAO Bivši dekan Medicinskog fakulteta bit će izazivač Ivici Puljku?

HDZ IZABRAO Bivši dekan Medicinskog fakulteta bit će izazivač Ivici Puljku?

Popodne se sastaje predsjedništvo u Splitu

Nakon što se danima licitiralo s ravnateljem KBC-a Splita dr. Julijem Meštrovićem kao izglednim HDZ-ovim kandidatom za mjesto splitskog gradonačelnika, novi tjedan donio je novo ime. Radi se opet o liječniku i profesoru medicine, bivšem dekanu Medicinskog fakulteta u Splitu Zoranu Đogašu koji, kao ni Meštrović, nije član HDZ-a. 

Đogaš je predstojnik Zavoda za neuroznanost i voditelj Centra za medicinu spavanja. Usavršavao se u SAD-u, odlično poznaje engleski, a služi se talijanskim i njemačkim. Dobitnik je državne nagrade za popularizaciju i promidžbu znanosti. 

Neki razgovori s Đogašem su navodno već obavljeni, a popodne bi na sjednici predsjedništva splitskog HDZ-a moglo doći i do nekog konkretnijeg dogovora oko njegove kandidature. 

Evidentno je da HDZ traži kandidata van svojih redova i da Ivici Puljku žele suprotstaviti nekog s neupitnim akademskim zaleđem i nespornim autoritetom u struci kako bi pridobili potrebnu naklonost biračkog tijela za povratak na čelo Splita.

Vaša reakcija na temu