Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović HDZ traži nove izbore, Mihanović poručio Puljku da se ne skriva iza Gradskog vijeća

HDZ traži nove izbore, Mihanović poručio Puljku da se ne skriva iza Gradskog vijeća

Grad je blokiran, gradonačelnik je najodgovorniji

Predsjednik splitskog HDZ-a, Vice Mihanović, traži nove izbore, kako za Gradsko vijeće tako i za gradonačelnika. 

'Grad je u blokadi, prepucavanja ne prestaju, mislili smo da će ići nekako, ali nakon pet mjeseci vidimo da se nije ništa napravilo. Najpoštenije bi bilo da idemo na nove izbore i za Gradsko vijeće, ali i za gradonačelnika koji je najodgovorniji za ovakvu situaciju', kazao je Vice Mihanović.

'Ova vlast je pet mjeseci prisutna u gradu, a mi se još nismo pomakli od upravnih vijeća vrtića. Ozbiljni projekti ne dolaze na red. Mi smo predstavili inicijativu Dajmo ruke Splitu kroz koju smo prezentirali rješenje problema izlaza iz trajektne luke. Mislili smo u tom pozitivnom tonu nastaviti, međutim ove negativnosti i prozivanja, vidimo da su svađe došle do vrhunca i da se oni ne mogu posložiti. 

Kao što smo govorili prije pet mjeseci kada smo se preselili u opoziciju da ćemo biti konstruktivni i nismo pristali na nikakve kombinacije, a nuđen nam je nekakav postizborni inženjering, rekli smo ne, tako i sada. Ne smatramo da su u Gradskom vijeću moguća nekakva preslagivanja, već smatramo da trebamo pošteno ići na izbore pred naše građane i za gradonačelnika i za Gradsko vijeće i pozivam gradonačelnika da se ne skriva iza Gradskog vijeća', kazao je Mihanović. 

Pitali smo ga da nam komentira Puljkovu optužbu da se HDZ kukavički ponaša i da su valjda jedina oporba koja nije htjela na izbore. 

'On se ponaša kukavički jer se skriva iza Gradskog vijeća. On je generator nereda, on je na čelu ove njihove partnerske suradnje. On je odgovoran za svađe među partnerima. Obično je pristojno da svađe među partnerima ostanu u četiri zida, a oni teroriziraju cijeli grad svojim svađama. 

Dakle, on je odgovoran. Sve polazi od njega. On je glava. Pozivam ga da ne bude kukavica i da izađemo na izbore i stanemo na crtu pred naše građane. Oni će najbolje kazati tko smo i što smo', kaže Mihanović.


Vaša reakcija na temu