Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović HDZ-ovac Mihanović i Ljekarna dobili na sudu Grad Split

HDZ-ovac Mihanović i Ljekarna dobili na sudu Grad Split

Sve je zakuhao bivši koncesionar za reklame

Ravnatelj županijske Ljekarne Ante Mihanović i tvrtka koju vodi oslobođeni su na Općinskom prekršajnom sudu optužbe da su kršili komunalni red jer su u studenom 2022. na dva stupa javne rasvjete imali postavljene reklamne predmete u Ulici moliških Hrvata.

Slučaj je do suda došao po žalbi Ljekarne na prekršajni nalog komunalnog redarstva Grada Splita. Sud je, međutim, utvrdio značajan propust u nalogu.

'Počinitelj prekršaja nije onaj koji ima postavljene reklamne predmete, već onaj koji ih je postavio suprotno odredbama Odluke o uvjetima i načinu postavljanja reklamnih predmeta i reklamnih natpisa, koju donosi Gradsko vijeće.

Dakle, u činjeničnom opisu nedostaje jedan od konstitutivnih elemenata prekršaja', zaključila je sutkinja te oslobodila okrivljenike.

Mihanović nam je kazao da im se Grad Split javio da skinu reklame, a oni su im odgovorili da Ljekarne nisu ovlaštene za takav posao i da se trebaju javiti koncesionaru za reklame s kojim su oni dogovorili postavljanje reklama.

Radi se o tvrtki Akceleracija Ante Tonkovića koja je izgubila koncesiju za reklame i na kraju završila u stečaju i likvidaciji pa se od njih više ne može naplatiti nikakva kazna.

Vaša reakcija na temu