Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović HDZ-ovci NAPUSTILI SJEDNICU: Razlog je što im direktor Čistoće ne želi dati odgovor na pitanje o angažiranju tvrtke za outsourcing
GRADSKO VIJEĆE Naš grad 2024. Piše: Dalmatinski portal

HDZ-ovci NAPUSTILI SJEDNICU: Razlog je što im direktor Čistoće ne želi dati odgovor na pitanje o angažiranju tvrtke za outsourcing

'Ne želim o tome', odgovorio je pitanje o istrazi

U pauzi koju su sazvali vijećnici HDZ-a, direktor Čistoće Ivica Karoglan je upitan od strane medija o Dekri, firmi angažiranoj za outsourcing, odnosno je li bio postupak javne nabave. Prenosimo točno pitanja i odgovore.

- Imali smo deset tisuća eura, odnosno 80.000 kuna koje mi nismo premašili. Imali smo dvi tri opcije, ovi su se javili i njihov prihod je bio oko 40.000 kuna - rekao je.

Na što su se oni javili?

- Mi smo sami sebi propisali razrede nabave. Do 80.000 kuna su bile tri ponude - navodio je.

Onda je bila javna nabava?

Hm, bila je - odgovorio je.

Je li bila ili nije?

Bila je po pozivu. Prije smo mogli do iznosa od 70.000 kuna nekoga uzeti. Oni koji su dobili posao, njihov prihod je 45.000 kuna - objašnjavao je. 

Je li taj postupak predmet istrage?

- Ne želim o tome - završio je.

U ime Kluba HDZ-a Tomislav Šuta je nakon pauze opet inzistirao na odgovoru ili će napustiti sjednicu ako direktor javno vijećnicima ne odgovori na pitanje. 

- Odgovor nismo dobili, pitanje se provlači više od godinu dana. Ako nam ne kaže odgovor, mi ćemo napustiti sjednicu - kazao je Šuta.

Ivošević se ubacio da je odgovorio medijima.

- Sve se svodi na prepucavanje, a situacija je loša. Osnovno pitanje je da date odgovor za Dekru, napuštamo sjednicu i nemamo što raspravljati - poručio je Šuta.

Zamjenik je poručio Šuti da zna da mu je do teatralnosti.

- Čuli ste da odgovara pitanja medijima. Budale nećete činiti od nas. Dok vas brine Dekra, puno više bi vas trebalo brinuti o isplaćenim prekovremenim satima. Dao je odgovor medijima, čuli ste - uporan je bio i zamjenik. 

Obratio se Budimiru tvrdeći da ne ponavlja riječi van vijećnice jer je utuživo.

- Kukavica ste, lako je ovdje govoriti. Kukavice, kukavice - nastavio je Ivošević.

Karoglan je rekao da je odgovorio medijima.

- Ne znamo što ste rekli - inzistirao je Šuta i nakon što nisu dobili odgovor su napustili vijećnicu.

Vaša reakcija na temu