Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić HDZ SDŽ odgovorio Grčiću: 'Bivši ministar je očito pobrkao godine u kojima je bio ministar'

HDZ SDŽ odgovorio Grčiću: 'Bivši ministar je očito pobrkao godine u kojima je bio ministar'

'Splitsko-dalmatinska županija je po službenoj statistici u 2019. povukla najviše sredstava iz EU fondova'

HDZ Splitsko-dalmatinske županije priopćenjem se osvrnuo na izjave SDP-ovca Branka Grčića. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

'Gospodin Grčić izjavio je danas kako su slaba ulaganja u Dalmaciju i komentirao lošu iskoristivost fondova Europske unije. Tu poruku šalje baš iz županije koja je po službenoj statistici u 2019. povukla najviše sredstava iz EU fondova. Bivši ministar je očito pobrkao i godine u kojima je bio ministar, pa je uspjehu svoje Vlade pripisao čak i Pelješki most i niz drugih projekata koje je realizirala ova Vlada na čelu s predsjednikom Plenkovićem. No, zbog istine dužni smo informirati javnost o činjenicama.

Vlada SDP-a ostavila je Hrvatsku na 9 posto ugovorenosti sredstava i 1 posto isplaćenosti sredstava EU fondova. Danas je Vlada Republike Hrvatske na čelu sa Andrejom Plenkovićem na 94 posto ugovorenosti i 36 posto isplaćenosti. Odličan rezultat postiže se i na lokalnoj razini.

Splitsko-dalmatinska županija je u prošloj godini unutar Operativnog programa konkurentnost i kohezija ugovorila najviše sredstava sa iznosom od 2 milijarde kuna. Za 56 projekata energetske obnove javnih i stambenih zgrada odobreno je 65,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj.

Do 30. travnja 2020. ugovoreno je 5,4 milijarde kuna iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova od čega 5,3 milijarde u mandatu ove Vlade. Po vrijednosti ugovorenih bespovratnih sredstava najveći projekti su:

-Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split-Solin – 975,31 milijuna kuna

-Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kaštela-Trogir – 803,22 milijuna kuna

-Centar za gospodarenje otpadom u SDŽ – 322,5 milijuna kuna

-Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Sinj – 211,6 milijuna kuna

Sve ove brojke rezultat su kvalitetnog rada i lokalnih zajednica i Vlade Republike Hrvatske te i sami svjedočimo da EU fondovi uistinu mijenjaju Hrvatsku' - priopćili su iz HDZ SDŽ.

Vaša reakcija na temu