Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
HDZ SINJ: Bulj zakazuje sjednicu Vijeća u vrijeme komemoracije na Markovića jami, a direktorica gradskog poduzeća čestita Dan mladosti

HDZ SINJ: Bulj zakazuje sjednicu Vijeća u vrijeme komemoracije na Markovića jami, a direktorica gradskog poduzeća čestita Dan mladosti

'U našem gradu bismo se trebali suzdržati od veličanja totalitarnih i autoritarnih režima koji su kroz povijest hrvatskom narodu nanijeli toliko zla'

Izaslanstvo GO HDZ Sinj sudjelovalo je jučer na komemoraciji koja se održavala pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, a povodom obilježavanja 80. obljetnice Markovića jame. Odali su počast 140 nevinih hrvatskih vojnika i civila pogubljenih 1944. godine od strane pripadnika Desete dalmatinske partizanske brigade i Mosorskog partizanskog odreda.

'Posebno žalosti  što je sinjska gradska vlast predvođena Mirom Buljem i njegovim koalicijskim partnerom SDP-om, nastavak sjednice Gradskog vijeća zakazala upravo u vrijeme održavanje komemoracije, zbog čega je Klub vijećnika HDZ-a odbio sudjelovati u radu sjednice. Sjednica bez oporbenih vijećnika je završila vrlo brzo, te je i gradonačelnik Bulj uz kašnjenje od pola sata na službeni početak programa, uspio doći na komemoraciju, no pretpostavljamo, nepripremljen i u žurbi nije uspio naručiti i donijeti barem cvijeće', kaže Stipe Perić, predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Sinj.

'Ovaj čin sinjske gradske vlasti SDP-Most, pod vodstvom Mira Bulja i sazivanje sjednice Vijeća u vrijeme održavanja komemoracije, nije ništa drugo nego još jedan 'pucanj' u nevine partizanske žrtve Markovića jame, svirepo pogubljene prije 80 godina - što je sramotno i nedopustivo danas u modernoj i neovisnoj RH. Da stvar bude gora, jučer na isti dan, Buljeva direktorica jedne sinjske gradske tvrtke na društvenim mrežama čestita 'Dan mladosti' i objavljuje fotografije sa štafetom i zvijezdom petokrakom, što je u najmanju ruku na dan kada se komemoriraju žrtve Markovića jame neprimjereno, te smo mišljenja da bi se svi gradski dužnosnici, svi dionici političkog i javnog života u našem gradu trebali suzdržati od veličanja totalitarnih i autoritarnih režima koji su kroz povijest hrvatskom narodu nanijeli toliko zla. 

Žrtve Markovića jame, sve hrvatske žrtve totalitarnih i autoritarnih režima, nacizma i komunizma, počivale u miru Božjem, laka im Hrvatska gruda', zaključuje Perić.

Vaša reakcija na temu