Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
HDZ Split posjetom Zajednici Susret obilježio Svjetski dan mentalnog zdravlja

HDZ Split posjetom Zajednici Susret obilježio Svjetski dan mentalnog zdravlja

Udrugama koje se bave ovakvim i sličnim temama treba dati puno veću podršku u njihovom radu - rekao je Škorić

Uoči 'Svjetskog dana mentalnog zdravlja', koji se svake godine obilježava 10. listopada u organizaciji Svjetske federacije za mentalno zdravlje (WFMH) od 1992. godine, Odbor za socijalna pitanja HDZ Split, sastao se s predstavnicima Zajednice 'Susret'.

Razgovarali su o općem stanju i prevencije mentalnog zdravlja na području grada Splita, te važnostima podizanja svijesti, educiranja i zalaganja za što bolje stanje na području mentalnoga zdravlja.

Predstavnici Zajednice 'Susret' su nazočne upoznali sa svojim aktivnostima, koje su usmjerene prema rješavanju problema ovisnosti o kocki, alkoholu, drogama i drugim opojnim sredstvima u društvu, s posebnim osvrtom na program za maloljetnike i mlađe punoljetnike -  'Benjamin'. Ujedno su istaknuli,kako je Zajednica jedina ustanova u RH koja ima svoje korisnike na stalnom tretmanu i koji u njoj žive, a okosnica djelovanja se temelji na savjetovnom radu s pojedincima i članovima njihovih obitelji. Obzirom je predmetna ovisnost u većini slučajeva usko povezana s narušenim mentalnim zdravljem pojedinca, važno je da se istima na vrijeme može pružiti psihosocijalna pomoć kroz stručni rad, što zajednica kontinuirano i radi.

Sudionici sastanka su se složili kako je u Splitu kod prevencije liječenja mladih gorući problem nepostojanje Odjela dječje psihijatrije pri KBC-u Split, te da se u slučajevima potrebe za liječenjem svi upućuju direktno u Zagreb.

Na važnost prevencije mentalnog zdravlja na području grada Splita osvrnuo se Petar Škorić, predsjednik HDZ-a Split, istaknuvši da je mentalno zdravlje sastavni dio općeg zdravlja svake osobe, a predstavlja važan izvor snage i sigurnosti kako za svakog pojedinca, tako i za obitelj i društvo općenito.

Škorić je naglasio važnost stalnog promicanja mentalnog zdravlja.

- Udrugama koje se bave ovakvim i sličnim temama treba dati puno veću podršku u njihovom radu, jer se jedino u duhu zajedništva javnog i civilnog sektora uvijek može doći do puno boljih rezultata - naveo je Petar Škorić.

Vaša reakcija na temu