HDZ Split posjetom Zajednici Susret obilježio Svjetski dan mentalnog zdravlja

HDZ Split posjetom Zajednici Susret obilježio Svjetski dan mentalnog zdravlja

Udrugama koje se bave ovakvim i sličnim temama treba dati puno veću podršku u njihovom radu - rekao je Škorić

Uoči 'Svjetskog dana mentalnog zdravlja', koji se svake godine obilježava 10. listopada u organizaciji Svjetske federacije za mentalno zdravlje (WFMH) od 1992. godine, Odbor za socijalna pitanja HDZ Split, sastao se s predstavnicima Zajednice 'Susret'.

Razgovarali su o općem stanju i prevencije mentalnog zdravlja na području grada Splita, te važnostima podizanja svijesti, educiranja i zalaganja za što bolje stanje na području mentalnoga zdravlja.

Predstavnici Zajednice 'Susret' su nazočne upoznali sa svojim aktivnostima, koje su usmjerene prema rješavanju problema ovisnosti o kocki, alkoholu, drogama i drugim opojnim sredstvima u društvu, s posebnim osvrtom na program za maloljetnike i mlađe punoljetnike -  'Benjamin'. Ujedno su istaknuli,kako je Zajednica jedina ustanova u RH koja ima svoje korisnike na stalnom tretmanu i koji u njoj žive, a okosnica djelovanja se temelji na savjetovnom radu s pojedincima i članovima njihovih obitelji. Obzirom je predmetna ovisnost u većini slučajeva usko povezana s narušenim mentalnim zdravljem pojedinca, važno je da se istima na vrijeme može pružiti psihosocijalna pomoć kroz stručni rad, što zajednica kontinuirano i radi.

Sudionici sastanka su se složili kako je u Splitu kod prevencije liječenja mladih gorući problem nepostojanje Odjela dječje psihijatrije pri KBC-u Split, te da se u slučajevima potrebe za liječenjem svi upućuju direktno u Zagreb.

Na važnost prevencije mentalnog zdravlja na području grada Splita osvrnuo se Petar Škorić, predsjednik HDZ-a Split, istaknuvši da je mentalno zdravlje sastavni dio općeg zdravlja svake osobe, a predstavlja važan izvor snage i sigurnosti kako za svakog pojedinca, tako i za obitelj i društvo općenito.

Škorić je naglasio važnost stalnog promicanja mentalnog zdravlja.

- Udrugama koje se bave ovakvim i sličnim temama treba dati puno veću podršku u njihovom radu, jer se jedino u duhu zajedništva javnog i civilnog sektora uvijek može doći do puno boljih rezultata - naveo je Petar Škorić.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(7675, "");
Pregledaj komentare
29