Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com HDZ Vrgorac poručio Praniću: Županiji trebate donijeti zahvalnicu, a ne raditi performans s kamionom za smeće!

HDZ Vrgorac poručio Praniću: Županiji trebate donijeti zahvalnicu, a ne raditi performans s kamionom za smeće!

Izdali su priopćenje zbog zatvaranja odlagališta Ajdanovac

HDZ Vrgorac je medijima u nedjelju uputio sljedeće priopćenje...

- Kako se posljednjih dana u medijima podigla prašina oko zatvaranja odlagališta otpada 'Ajdanovac' u Vrgorcu te kako će se vrgorski otpad ubuduće odvoziti na sinjsko odlagalište 'Mojanka', a nastavno tome svjedočili smo i brojnim igrokazima kojih se ne bi posramili ni najveći svjetski kazališni glumci, smatramo kako trebamo javnosti ukazati na bitne činjenice vezane za ovu temu.

Prema Odluci o redosljedu i dinamici zatvaranja odlagališta u RH (NN br 3/19 i 17/19 ispravak), konkretnije u točki III., donesenoj od strane Ministarstva zaštite okoliša i energetike 21. prosinca 2018., a po naredbi Višeg inspektora zaštite okoliša, Čistoća Cetinske krajine trebala je započeti preuzimanje mješanog komunalnog otpada prikupljenog na području Grada Vrgorca, a što se već nekoliko dana odgađa istovar istog zbog perfomansa saborskog zastupnika, a možemo reći i skupljača funkcija, Mira Bulja, mentora gradonačelnika Vrgorca - Ante Pranića.

Ovaj duo, koji se ovih dana obrušio na resorno ministarstvo, ali i na Splitsko-dalmatinsku županiju, nazivajući se 'kažnjenicima' i ukazivanjem na njihovu nemoć u rješavanju ovog problema, a na sjednicama Sabora, po ovom pitanju sve do unatrag nekoliko dana nismo čuli niti glasa!

Pranić je već najavio kako će kamion sa smećem u ponedjeljak dovesti u Split prije održavanja Županijske skupštine, a nije se pohvalio građanima kako on i njegovi suradnici nisu uspjeli povući sredstva iz natječaja za reciklažna dvorišta, a za čiju realizaciju je sredstva osigurala Splitsko-dalmatinska županija, u iznosu od gotovo milijun kuna, što je veliki broj gradova i općina učinio. I sve to unatoč napomeni od strane Upravnog odjela za komunalne poslove, komunalnu infrastrukturu i zaštitu okoliša za uspostavljanje reciklažnih dvorišta, koje je upućeno 8. kolovoza ove godine na koju gospodin Pranić nije niti odgovorio!

Također, Pranićevo ponašanje je dosta promjenjivo, kao i njegov izbor onih s kojima želi surađivati te njegovo službeno napuštanje Mosta možemo okarakterizirati isključio kao politički igrokaz, jednako kao i njegovo koketiranje s Buljem - s kojim se navodno razišao, ususret nadolazećim izborima.

Kako gospodin Pranić svu odgovornost želi prebaciti na Županiju, odnosno Ministarstvo - Vladu, trebao bi barem znati da je osnovna dužnost jedinica lokalne samouprave upravo rješavanje komunalnih problema na njenom području. 

Uz to, zaboravlja i da od brojnih projekata koji su se realizirali u Vrgorcu ne bi bilo ništa bez pomoći Županije i Vlade, ili tvrtki pod njihovom nadležnošću, te da se u tim situacijama nije nazivao 'kažnjenikom' kako to čini sada. Nastavno na to, podsjetit ćemo gradonačelnika, ali i sve njegove 'bukače' kao i njegovog mentora Miru Bulja, na te projekte: 

- Obnova srednje škole 3,3 milijuna kuna

- Obnova ginekološke i pedijatrijske ordinacije 400.000 kn

- Obnova labaratorijs Doma zdravlja Vrgorac 512.130,00 (ugovoreni iznos)

- Nabava biokemijskog analizatora 300.000,00 kn

- Hrvatske ceste - 4,5 milijuna kuna (Zapadni ulaz u grad)

- Donacija novih vozila DVD-u Vrgorac (cisterna i kombi)

- Pripremanje dokumentacije za višemilijunski projekt Dom za stare i nemoćne i Centar za alzheimer

- Nabava klima uređaja za OŠ Vrgorac - 63.000,00 kn

- ŽUC - Rekonstrukcija ceste Turići-Stilja 140.000,00 kn, Rekonstrukcija križanja ulice Pčelinjak III i Županijske ceste ŽC6021..i

I tako dalje...

Vjerujemo kako će gradonačelnik, koji je od Zagreba i Splita dobio preko 15 milijuna, a samo u protekloj godini 9 milijuna kuna, i sa svim tim novcima nije uspio riješiti problem otpada, u ponedjeljak umjesto kamiona za smeće i režiranju performansa u Županiju donijeti zahvalnicu za sve projekte koje je relalizirala na području Vrgorca.

Vaša reakcija na temu