SPLITSKI HDZ SLAVI Sanader: Kad Baćo stisne po oporbi, oni počnu cmizdrit

SPLITSKI HDZ SLAVI Sanader: Kad Baćo stisne po oporbi, oni počnu cmizdrit

Svečanom sjednicom je obilježena je 29 obljetnica osnutka

Splitski HDZ danas slavi 29. obljetnicu osnutka, a tim povodom se na svečanoj sjednici u hotelu Radisson Blu okupio vrh stranke. Premijer Andrej Plenković osvrnuo se na rad svoje Vlade i na rad HDZ-a i pohvalio se kako su uspjeli realizirati ideju spajanja zelene i plave Hrvatske, kako rade na boljem povezivanju otoka, ravnomjernom regionalnom razvoju..., a osvrnuo se i na krizu koju je izazvala situacija u Agrokoru, probleme u brodogradnji, kao i na propalu kupovinu izraelskih aviona. Najavio je da će se na sjednici Vlade u ponedjeljak poništiti natječaj za nabavku zrakoplova.

- Kriza u Agrokoru je prijetila cijelom gospodarstvu, ali nitko o tome ne priča jer se ništa strašno nije dogodilo. Ova Vlada je to riješila i nije bilo negativnog efekta na proračun. Suočili smo se i s krizom u brodograđevnoj industriji. Što se tiče obrambene sigurnosti, zahvalio bi se Damiru jer Hrvatska vojska prije njega i sada nije ista. Mi smo prva Vlada koja je imala odvažnosti donijeti odluku o kupnji zrakoplova, išli smo transparentno, nismo mogli ni po čemu razaznati da proizvođač neće dati suglasnost za prodaju jer ne bi donijeli takvu odluku - rekao je Plenković i otkrio kako će uskoro u Split doći ministar s cijelom financijskom konstrukcijom za Centar gospodarenja otpadom u Lećevici. 

- To će biti veliki korak naprijed rješavanju problema s otpadom u Splitu, a i šire. Tu je i tunel kroz Kozjak, ali i rješenje prometnog čepa kod Omiša. To je ključan projekt čijom će realizacijom Split prodisati. Osvrnuo bih se i na demografske mjere, ali da bi one dale neki značajniji učinak mora doći do promjene mentaliteta - smatra Plenković.

Predsjednik splitskog HDZ-a, Petar Škorić, poručio je kako su nakon osam godina oporbe preuzeli odgovornost vođenja Splita i da su krenuli ambiciozno s brojnim promjenama i projektima. Rekao je i da su u zadnjih šest godina, od kada je preuzeo vođenje splitskog HDZ-a, došli do toga da su prva i najjača politička opcija u gradu.

- Ništa od toga nije došlo samo od sebe niti preko noći, već je to plod višegodišnjeg požrtvovnog rada, jasne vizije i strategije. Danas u Splitu imamo uspostavljenu čvrstu stranačku strukturu, konsolidiranu, organizacijski i kadrovski ojačanu. Plodove našeg rada vidim u iznimnim uspjesima koje ostvarujemo uzastopno u svim izbornim ciklusima posljednjih godina, vidim ih u brojkama i rezultatima. Doslovnim uvođenjem načela supsidijarnosti u našu organizaciju smo postigli zavidnu razinu stranačke organizacije i polučili kvalitetne rezultate. Vratili smo povjerenje naših sugrađana u HDZ i to povjerenje, čvrsto sam uvjeren, opravdavamo. Stalno rastemo, razvijamo se, prilagođavamo novim izazovima i osvježavamo - rekao je Škorić.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara otkrio je da je recept uspješnosti HDZ-a taj što zadnjih 29 godina rade od jutra do sutra. Spomenuo je i projekte za koje vjeruje da će obilježiti njegov mandat.

- Žnjan. Prije 20 godina po njemu je hodao svetac. Sutradan smo trebali početi uređivati Žnjan, a 20 godina smo na to čekali. Javni prostor treba vratiti građanima. Kad smo krenuli odlučno s Karepovcem nisu nam vjerovali, a danas je Karepovac završena priča. U zadnjih 30 godina nismo odrađivali prometnu infrastrukturu kako treba, ali sada je tu tunel kroz Kozjak, most Sv. Duje, zaobilaznica Mravinci-Stobreč i želimo gradski metro između Gradske luke i Zračne luke u Kaštelima. Na početku mandata sam pozvao oporbu na suradnju, odbili su, pozivam ih i sada i odbijaju nas. Netko bi poželio takvu oporbu, ali ja ne. Ja želim kvalitetan rad. Našoj oporbi je važno skupljanje lajkova na društvenim mrežama, ali poručujem im da pogledaju rezultate - rekao je Krstulović Opara.

Ante Sanader prisjetio se kako je jedan od osnivača splitskog HDZ-a, nedavno preminuli dr. Marković, bio osuđen na 15 godina zatvora jer je rekao da treba staviti hrvatsku zastavu na Marjan. 

- U takvom ozračju se osnivao HDZ u Splitu, a vidite danas stanje u Saboru i s kakvom se mudrošću naš Branko Bačić bori, kad Baćo stisne po oporbi onda oni počnu cmizdrit i zato Branko i dalje čvrsto drži uzde u Saboru. Kad smo dali potporu Plenkoviću, dali smo mu podršku pod uvjetom da služi ovom gradu i on je to opravdao. Uhvatio se u koštac s najtežim gospodarskim problemima i zato treba podržati Plenkovića i Vladu u daljnjim projektima - zaključio je Sanader.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare