Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
HEROJ RUDE IMA RIJEČ Josip Crljen nam je ispričao detalje: 'Djevojčica je već problijedjela, tonula je, uhvatio sam je za kosu i izvukao'

HEROJ RUDE IMA RIJEČ Josip Crljen nam je ispričao detalje: 'Djevojčica je već problijedjela, tonula je, uhvatio sam je za kosu i izvukao'

Bilo je slavlje, tu je bilo sigurno 150 ljudi, a nitko se nije usudio skočiti, meni je to nevjerojatno

Dotrčao je jedan mali do nas i vikao: 'Neka mala je upala u vodu!'. Odmah sam potrčao do rijeke, a kada sam vidio djevojčicu samo mi je prošlo kroz glavu kako se tu nekoliko djece već utopilo i skočio sam. Već je bila problijedjela, tonula je, uhvatio sam je za kosu i izvukao - ispričao nam je jutros Josip Crljen, 37-godišnji heroj koji je spasio život djevojčicu jučer popodne iz rječice Rude na predjelu Gaz.

Skočio je u hladnu nabujalu rijeku u odjeći, a zaista se radi o herojskom djelu jer su na tom mjestu virovi, nije lako ni odraslima tu plivati.

- Bilo je slavlje, tu je bilo sigurno 150 ljudi, a nitko se nije usudio skočiti, meni je to nevjerojatno. Ja sam se tu znao kupati ispod mosta, znam kako se ponašati u virovima, treba se opustiti jer što se više opireš, to te više povlači...

Prvo je djevojčicu, za koju misli da ima 12-13 godina, gurnuo do obale.

- Ona nije znala plivati, a nakon što su nju izvukli, formirali su rukama niz da izvuku i mene. Djevojčica je bila sva bijela, polumrtva, davali su joj umjetno disanje, srećom su tu bile dvije doktorice i hvala Bogu da je mala u redu! - ispričao nam je u jednom dahu.

Kaže da cijelu noć nije mogao spavati i da sada ide u doktora jer ga sve boli, posebno vrat. Ali sreća u njegovom glasu se mogla osjetiti. Spasio je djevojčicu u zadnji čas! Heroj Rude!

Vaša reakcija na temu