HGK O PROMETU ZA ULTRU Umjesto u kolonama, do centra Splita metroom

HGK O PROMETU ZA ULTRU Umjesto u kolonama, do centra Splita metroom

Budući da su najveće gužve upravo u gradskoj luci, dolazak metroom od Kopilice do središta grada za samo četiri minute štedi i vrijeme i živce, ističu

S obzirom na pojačan promet i ogromne gužve u i oko Splita kojima smo jučer svjedočili, kako zbog lošeg vremena koje je potjeralo turiste s plaža tako i uslijed održavanja sedmog Ultra Europe festivala, HGK u Splitu sugerira poduzetnicima ali i građanima da za prijevoz do centra koriste metro.

- Budući da su najveće gužve upravo u gradskoj luci, dolazak metroom od Kopilice do središta grada za samo četiri minute štedi i vrijeme i živce te pridonosi rasterećenju prometa. Za ovaj vikend kada se održava Ultra, uz najavljene dodatne Prometove autobusne linije, na raspolaganju je 50-ak polazaka metroa dnevno iz Kopilice i nazad, prosječno svakih dvadesetak minuta, a u frekventnim terminima i češće - poručuju iz HGK-ŽK Split.

Zaključuju kako je uvođenje metroa jedan od koraka u rješavanju prometnog rasterećenja gradske jezgre te općenito unapređenja integriranog prijevoza putnika na području Splita i Splitsko-dalmatinske županije, u čemu je Komora partner Gradu Splitu i svim ostalim dionicima.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(48273, "");
Pregledaj komentare