Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
HGS UDARA KONTRU ANDRINOJ UPRAVI Neće podržati kupnju čestica Šoltanske: 'Cijena koju traži Ora je previsoka'

HGS UDARA KONTRU ANDRINOJ UPRAVI Neće podržati kupnju čestica Šoltanske: 'Cijena koju traži Ora je previsoka'

Stanišić smatra da u ovom trenutku nisu prioritet te čestice i da se može postići razumnija cijena, stoga će uskratiti podršku ovoj odluci

Vijećnici HGS-a Željka Keruma na sjednici Gradskog vijeća, kako doznajemo, neće podržati prijedlog izvršne vlasti o otkupu Šoltanske ulice od poduzetnika Ive Ore. Predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić potvrdio nam je da neće dignuti ruku za platiti 1,2 milijuna kuna za tri čestice. Smatra da je cijena od 900 eura po kvadratu koliko poduzetnik traži previše tim više, kako je rekao, jer je Grad do sada izlazio ususret Ori više puta. Od mijenjanja GUP-a, do četiri izmjene DPU- a pa čak i izmjene trase Šoltanske ulice.

- Povećavala se izgrađenost, a od početnog plana da je 40 posto stambene površine, na koncu se promijenilo do 70 posto - obrazlaže Stanišić.

Drži da nije pošteno da traži istu cijenu kao da će Grad tamo ostvariti profit izgradnjom zgrada. Od tri čestice koje zajedno imaju 179 kvadrata, jedna ima 2, a druga 11 metara četvornih. Mišljenja je da u ovom trenutku nisu prioritet te čestice i da se može postići razumnija cijena, stoga će uskratiti podršku ovoj odluci.

- Pitao sam se je li u cijenu uključen i mikroskop za naći one sitne čestice - podvukao je Stanišić.

Vaša reakcija na temu