Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot/N1 HGSS i dalje traži nestalog mladića, u pomoć im stiže ratna mornarica

HGSS i dalje traži nestalog mladića, u pomoć im stiže ratna mornarica

Gavrić kaže kako je nestali mladić prije mjesec dana obitelji najavio da će pokušati preplivati Perućko jezero

Pročelnik splitskog HGSS-a Darko Gavrić govorio je za N1 o potrazi za 23-godišnjim mladićem na Perućkom jezeru. Reporteru Radi Županoviću otkrio je kako napreduje potraga te kakav je današnji plan potrage. Obustavljena je kasno popodne u utorak, a jutros od zore HGSS i specijalna policija ponovno pretražuju teren.

- Potraga još nije dala rezultate. Danas nastavljamo s intenzivnim pretraživanjem Perućkog jezera. Koncentrirali smo se na jezero, imamo opravdane razloge zašto je to tako. 20 ronilaca će danas pretraživati jezero. Stiže nam u pomoć i Hrvatska ratna mornarica - kaže Gavrić.

Prema njegovim riječima, na osnovu tragova koje su označili psi tragači, ronioci su jučer pretraživali teren, ali ništa nisu pronašli.

- Još vjerujemo da ova potraga može dati pozitivne rezultate. Imali smo takva iskustva, znali smo i nakon pet dana naći nestalu osobu živu. Nadam se da će i ovom slučaju biti tako. Ako ovo danas ne da rezultate, sutra ćemo opet pregledati obalu, a u subotu napraviti jednu veliku, državnu akciju i nadamo se da će se ovo okončati. Poznato je da je ovo akumulacijsko jezero. Ima svega i svačega, ima mulja, starih kuća, ruševina, nezgodno je - govori.

Danas će, kaže, teren pretraživati veći broj ronilaca.

- Već smo rekli, našli smo odjeću i osobne stvari nestale osobe i to područje od kilometra kvadratnog nekih dvjesto metara nizvodno nam je zona pretraživanja. Danas ćemo koristiti dronove koji pomažu, potražne pse i ljude koji obilaze rubne dijelove obale. Ne može nam ništa promaći - kaže Gavrić.

Gavrić kaže kako je nestali mladić prije mjesec dana obitelji najavio da će pokušati preplivati Perućko jezero.

- Otac ga je odgovarao od tog pothvata jer nije bio vrstan plivač. Taj poriv natjecanja sam sa sobom je izgleda pobijedio. Momak je bio u izvrsnoj fizičkoj kondiciji, bavio se sportom, planinario. Ako se radi o plivanju, još ne možemo to potvrditi, rekli su da je bio malo lošiji plivač. Plivanje u jezeru i u moru nije ista stvar. Ako dođe, ne daj Bože, do istrage, a vjerujemo da neće, onda će se dokazivati i istraživati što je bilo - govori.

Potraga je tijekom utorka bila fokusirana na branu, a Gavrić kaže da je bilo posebnih razloga za to. 

- To smo pretražili i sad smo mirni s tim dijelom bar za danas - kaže.

Spasioce je u ponedjeljak nešto poslije devet sati o nestanku mladića izvijestila policija, nakon čega je organizirana potraga, koju su tijekom jutra odrađivali na planinarskim stazama, a tijekom ranog popodneva su se koncentrirali na samo Perućko jezero. Kako se doznaje, spasioci su pronašli mladićev automobil, i to u mjestu Borkovići.

Vaša reakcija na temu