MIGRANTI PROBILI GRANICU KOD GOLUBIĆA: Trudnicu, majku i dijete s planine spasio HGSS

MIGRANTI PROBILI GRANICU KOD GOLUBIĆA: Trudnicu, majku i dijete s planine spasio HGSS

Gorska služba spašavanja intervenirala je danas kod prijelaza Strmica. S planine su izvukli tri migrantice i prebacili ih u kninsku bolnicu

Troje migranata spasili su danas s planine pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja kod graničnog prijelaza Strmica. Trudnica i majka sa šestomjesečnim djetetom zapele su u planini nakon prelaska granice. Radi se o vrlo nepristupačnom terenu, doznajemo od Srđana Vrsalovića, pročelnika helikopterske službe spašavanja HGSS-a.

- Poziv je stigao od šibenske stanice iza podneva. Radilo se o migrantima. Trudnica koja ima problem s nogom i majka s djetetom od šest mjeseci. Dojava je bila da se nalaze kod Golubića u brdu iznad kod graničnog prijelaza Strmica. Ekipa iz Drniša išla je zemaljskim putem. Zbrinuli su unesrećene. S Firula smo poletjeli u 14.07. Iz zraka smo prvo podigli dijete u košari, zatim trudnicu u trol nosiljci i na kraju smo podigli i drugu ženu. Sve smo ih potom odveli u Knin na helidrom kod bolnice gdje je bila i policija. U Knin smo sletjeli u 15.18. Letjeli smo s helikopterom HRZ-a s kapetanom Prgometom i njegovom posadom - kazao nam je Vrsalović.

Istaknuo je kako se radilo o vrlo zahtjevnoj operaciji spašavanja. S migranticama nisu uspjeli ništa iskomunicirati. Bile su pothlađene i u slabom stanju. 

Doznajemo da je šest osoba zavšilo u kninskoj policijskoj postaji. Četvero odraslih i dvoje djece. Utvrđuju odakle su, kako su došli u Hrvatsku. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(37195, "");
Pregledaj komentare