Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HGSS Ilustracija HGSS SPASIO PLANINARA S MOSORA: 44-godišnjak pretrpio jaku alergijsku reakciju

HGSS SPASIO PLANINARA S MOSORA: 44-godišnjak pretrpio jaku alergijsku reakciju

Helikopterom, u pratnji liječnika, prebačen je u splitsku bolnicu

Pripadnici splitske stanice Hrvatske gorske službe spašavanja, u jednostanoj akciji, spasili su život 44-godišnjem planinaru, koji je na Mosoru pretrpio jaku alergijsku reakciju na ugriz kukca.

'Srećom, sve je dobro prošlo. Akcija je uspješno završena. Planinar je helikopterom, u pratnji medicinskog tima prebačen na daljnje liječenje u splitsku bolnicu', doznali smo u splitskom HGSS-u.

Poziv u pomoć stigao je nešto prije 14 sati.

Planinar je, name zapao u anafilaktički šok uslijed burne alergijske reakcije na ugriz kukca, zbog čega je u akciju uključen i helikopter s liječničkim timom.

Pomoć mu je pružena u planinarskom domu na vrhu Mosora, te je, kada mu je zdravstveno stanje stabilizirano, prevezen u bolnicu.

Vaša reakcija na temu