Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Marin Bubrić HGU PREDLAŽE JADROLINIJI: Neka novi brod koji će spajati Split i Velu Luku nosi ime Olivera Dragojevića

HGU PREDLAŽE JADROLINIJI: Neka novi brod koji će spajati Split i Velu Luku nosi ime Olivera Dragojevića

'Time bi brod u sjećanje na znamenitog pjevača i glazbenika, veloluškog Splićanina upravo povezivao Oliverova dva najdraža grada'

Na inicijativu predsjednika Tomislava Mrduljaša, Izvršni odbor u ime HGU Split uputio je prijedlog da novi brod u floti Jadrolinije koji će ploviti na relaciji Split- Vela luka -Split nosi ime Oliver Dragojević ili samo Oliver, veloluškog Splićanina i velikana hrvatske glazbe.

'Bio je običan veliki čovjek koji je pjesmom ušao u naše domove i postao članom naših obitelji, postao nam znancem. Najveći glazbenik među pjevačima i najveći pjevač među glazbenicima, iscjelitelj pjesmom za sva raspoloženja i svačiju dušu, čovjek čija se pjesma prihvaćala kao terapija. Oliver je za života ostavio neizbrisiv 'trag u beskraju'. Mislimo da nema čovjeka koji se ne bi potpisao ispod ovih rečenica Igora Brešana i da nema onog koga nije dotaknuo neki otpjevani stih pjesme koju je nosio glas Olivera Dragojevića', poručio je Tomislav Mrduljaš.

Naglasio je i kako ne postoji ništa uzvišenije što jedan umjetnik može dati svijetu i svom narodu od stvaranja njegovog kulturnog identiteta.

'Je li uopće moguće opisati svu veličinu kakvom je Oliver bio? Kao čovjek volio je svijet oko sebe, more , ljude koje je pjesmom uveseljavao, tješio, pružao nadu. Volio je svoju Vela Luku i svoj Split... Oliver je bio neusporediva glazbena veličina, besprijekoran glazbenik, istovremeno opušten, običan čovjek i 'morski vuk'. More i pjesma su ga određivali i uvijek je govorio: 'Ne dam nikom da nam dira naše more'. Naš Oliver, upravo je Jadrolinijinim katamaranom 'otplovio' na svoju posljednju plovidbu iz Splita do Vele Luke', navodi Mrduljaš.

Pojašnjava kako zato predlažu da se u čast Olivera Dragojevića, novi brod u floti Jadrolinije nazove njegovim imenom. 

'Time bi brod u sjećanje na znamenitog pjevača i glazbenika, veloluškog Splićanina upravo povezivao Oliverova dva najdraža grada. Brod 'Oliver' kao spomen na vječni trag koji je Oliver ostavio u naslijeđe generacijama svojih obožavatelja diljem svijeta. Ponosno sačuvajmo uspomenu na velikog umjetnika čije su pjesme spajale svijet i brisale granice, te ugostimo brojne prijatelje, domaće i strane turiste na brodu koji će nositi Oliverovo ime. Pokažimo svima da cijenimo naše najveće umjetnike koji su stvarali našu glazbeno kulturnu baštinu i kolika je bila njihova ljubav prema moru i domovini.

Što bi bilo prirodnije nego jedan brod nazvati imenom 'čovika od mora', mislimo da ni jedan spomenik ni ulica ne bi bolje nosila Oliverovo ime.

Budimo ponosni na to što nam je ostavio na čuvanje, to što smo imali sreću poznavati ga i živjeti u 'njegovom vremenu'. Zajedno zaplovimo brodom 'Oliver' u muzej Olivera, te dane 'Olivera' u njegovoj Veloj Luci', zaključio je Mrduljaš.

Vaša reakcija na temu