Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
HLADNI TUŠ U DOMU ZDRAVLJA Šest djelatnica u izolaciji, bile su u kontaktu sa zaraženim pacijentom

HLADNI TUŠ U DOMU ZDRAVLJA Šest djelatnica u izolaciji, bile su u kontaktu sa zaraženim pacijentom

'Pacijent nije bio epidemiološki prepoznat kao sumnjiv slučaj', kaže ravnatelj Doma zdravlja u Splitu

Dvije zdravstvene ustanove splitskog Doma zdravlja dezinficirane su, a šest medicinskih djelatnica poslano u izolaciju nakon što se jutros doznalo da je pacijent, koji ih je posjetio prošlog tjedna, pozitivan na koronavirus. 

'Odmah po saznanju napravili smo sve što se moglo. Djelatnice su u izolaciji, testirane su i nalaz je negativan. Nemaju simptome, a od kontakta je prošlo pet dana. Ako test nakon 14 dana bude negativan, moći će se vratiti na posao. U izolaciji su liječnica obiteljske medicine, medicinska sestra i laborantica te dvije inženjerke radiologije i liječnica radiolog', kazao nam je ravnatelj Doma zdravlja Marko Rađa

Kako se dogodilo da se kod pacijenta naknadno utvrdila korona? Najprije se zbog visoke temperature i kašlja javio na infektologiju pa je poslan liječnici obiteljske medicine u ambulantu kraj Starog placa i na snimanje na rendgen u Kavanjinovoj. Stanje mu se pogoršalo pa je ponovno završio na infektologiji te je tek tada utvrđeno da je zaražen. 

'Pacijent nije bio epidemiološki prepoznat kao sumnjiv slučaj', kazao nam je Rađa. 

Epidemiolozi sada istražuju s kim je sve bio u kontaktu, no i osobe koje su završile u izolaciji zasigurno su u tih pet dana imale neke kontakte. 

Rađa kaže da je na snimanju na rendgenu u Kavanjinovoj istog dana bilo još četvero pacijenata, ali da je mala vjerojatnost da je netko od njih pokupio virus. 

Vaša reakcija na temu