Foto: Screenshot HNS: Neprihvatljivo je da retorika radikalne desnice dolazi od predsjednika Europskog parlamenta

HNS: Neprihvatljivo je da retorika radikalne desnice dolazi od predsjednika Europskog parlamenta

Reakcija na govor predsjednika Europskog parlamenta stigla je iz redova dalmatinskog HNS-a

 Kandidatkinje HNS-a za EU izbore, predsjednica HNS-a Pula Kristina Bulešić i potpredsjednica Središnjeg odbora HNS-a i dogradonačelnica Trogira Ruža Kovačević Bilić, osudile su govor predsjednika Europskog Parlamenta Antonija Tajanija.

Kovačević Bilić i Bulešić već pripremaju pismo Europskoj pučkoj stranci od koje, kao i od hrvatskih zastupnika u toj grupaciji, očekuju reakciju na nedopustivu izjavu 'Živio Trst, živjela talijanska Istra, živjela talijanska Dalmacija'.

- Najoštrije osuđujem povijesni revizionizam predsjednika Europskog parlamenta Antonija Tajanija. Žalosti me činjenica da iredentističke ideje dolaze od osobe koja predsjeda Europskim parlamentom, institucijom koja predstavlja različite narode i kulture Europske unije, ali i jedinstvo ideje borbe svih Europljana protiv fašizma koji je nanio toliko zla, ne samo Istri i Dalmaciji, već i cijeloj Europi. Očekujem osudu i prosvjednu notu naše Vlade - rekla je Bulešić.

Da je ovakva retorika nedopustiva smatra i dogradonačelnica Trogira Kovačević Bilić.

- Neprihvatljivo je da retorika radikalne desnice dolazi od predsjednika Europskog parlamenta. Ovo je sramotna izjava za sve koji žive u hrvatskim regijama Istri i Dalmaciji. Živjele Istra i Dalmacija! - rekla je Kovačević Bilić.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(41382, "");
Pregledaj komentare