Foto: Pixabay.com HNS SE POHVALIO: Sve splitske škole imat će pametne ploče

HNS SE POHVALIO: Sve splitske škole imat će pametne ploče

I u sljedećim godinama kroz naše politike tražit ćemo da se osigura određeni dio sredstava za veću digitalnu zrelost škola, rekao je Goran Kovačević

Sve splitske osnovne škole bit će opremljene s po nekoliko pametnih školskih ploča, a to je samo osnova za realizaciju potpune digitalne zrelosti škola, što je jedan od glavnih fokusa HNS-a kojemu je i na lokalnoj i na nacionalnoj razini obrazovanje programski prioritet, poručili su iz splitskog HNS-a.

Dodali su kako je zahvaljujući njihovom amandmanu u splitskom proračunu za 2018. predviđeno milijun kuna za realizaciju programa pametnih učionica. Nakon što je napravljena analiza postojeće opreme te anketa po školama kako bi se utvrdilo koji dio opreme je potreban pojedinoj školi, pokazalo se kako je interes za nabavku pametnih ploča najizraženiji te je napravljena distribucija sredstava po osnovnim školama. Svaka škola u Splitu tako će, naglasili su, imati pametne ploče te će eventualno nabaviti drugu opremu u skladu s potrebama i programom pametnih učionica. 

- Osim OŠ Pazdigrad koja je kao novoizgrađena u startu bila opremljena svom potrebnom opremom, nijedna škola nije imala te uvjete, a naš je cilj bio osigurati ih za sve osnovne škole. Prema rebalansu proračuna, evidentno je da je naš program uspješno realiziran, no ne završava ovdje – istaknuo je čelnik splitskog HNS-a Goran Kovačević te dodao kako nastavljaju raditi u istom smjeru.

- I u sljedećim godinama kroz naše politike tražit ćemo da se osigura određeni dio sredstava za veću digitalnu zrelost škola te da se omogući učenicima da rade u naprednim obrazovnim uvjetima kao njihovi vršnjaci u Europskoj uniji. U projekciji proračuna za 2019. godinu, iznos za tu namjenu također je milijun kuna – rekao je Goran Kovačević

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare