Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
HOĆE LI U VLADU? Rektor splitskog Sveučilišta spominjao se kao ministar znanosti

HOĆE LI U VLADU? Rektor splitskog Sveučilišta spominjao se kao ministar znanosti

'Po mjesec dana on i ja', raspoložen je bio 'konkurent' Fuchs

Tehnički premijer i mandatar Andrej Plenković sastavlja kadrovsku križaljku s partnerima iz Domovinskog pokreta. Razne su špekulacije tko će preuzeti koji resor, tijekom kampanje je govorio da je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek 'suho zlato' i izgledno je da se nje ne želi odreći. Osim ako se krak afere s Geodetskog fakulteta ne proširi do nje. Tada bi mogao 'uletjeti' bivši splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara

Za sada Plenković čuva 'suho zlato'. Osim toga, u kuloarima se spominjalo da bi rektor splitskog Sveučilišta prof.dr. sc. Dragan Ljutić, rodbinski povezan s Plenkovićem, bio ministar znanosti. Za taj resor nitko se ne tuče, nisu ni partneri iz Domovinskog pokreta pohrlili na tu stolicu, iako bi rado imali upliva u obrazovanje koje bi, uz kulturu, više ideološki obojili. Ali, zadovoljit će se mjestima tajnika, jer Plenković nije popustio oko ministarskih mjesta na tom polju.

Na predizbornom skupu HDZ-a za euroizbore upravo su aktualni ministar prof.dr. Radovan Fuchs i Ljutić uhvaćeni u prijateljskim razgovorima. 

Dugo su razgovarali odvojeni od ekipe, što je bilo dovoljno da mediji upitaju sprema li se zamjena u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

- Po mjesec dana svaki - raspoložen je bio Fuchs.

Rektor Ljutić je ozbiljnije komentirao kako nema aspiracija za to mjesto.

- Za Split i Sveučilište više mogu napraviti kao rektor, posvećen sam samo tome - tvrdi Ljutić.

Vaša reakcija na temu