Foto: Pixabay.com Hrvatska udruga ugovornih ordinacija će pred sudom na Dračevcu otkriti sumnjive poslove u Domu zdravlja

Hrvatska udruga ugovornih ordinacija će pred sudom na Dračevcu otkriti sumnjive poslove u Domu zdravlja

Imaju i pitanja za župana Bobana i Antu Sanadera

Hrvatska udruga ugovornih ordinacija sutra će se ispred suda na Dračevcu obratiti javnosti uvezi sumnje na malverzacije u Domu zdravlja Splitsko-dalmatinske županije. Predsjednica udruge, dr. Josipa Rodić, dolazi ročište zbog privatne tužbe bivšeg ravnatelja Doma zdravlja, Dragomira Petrica, zbog klevete. 

- Tužio ju je jer je javno postavila pitanje tko je kriv za desetljeće devastacije primarne zdravstvene zaštite u Splitsko-dalmatinskoj županiji, posebno u radiologiji, biokemiji, pedijatrijskoj i ginekološkoj zdravstvenoj zaštiti. - kaže dr. Marija Divić, predsjednica Sekcije ginekologa Hrvatske udruge ugovornih organizacija. 

Dodaje da će od župana Blaženka Bobana i predsjednika županijskog HDZ-a Antu Sanadera tražiti odgovore na pitanja tko je odgovoran za devastaciju primarne zdravstvene zaštite u Splitsko-dalmatinskoj županiji, za neiskorištene kapacitete EU fondova za zanavljanje kadra, opreme i ordinacija, tko koči primjenu Zakona o zdravstvenoj zaštiti i zbog čega su omogućili Dragomiru Petricu povlašteni položaj u javnoj ustanovi. 

- Imamo informacije o bagatelnim nabavama, nadzoru i dodatnim troškovima, otkazima u nabavi i zapošljavanju rodbine. Posebno je zanimljivo gdje su zaposleni sinovi vodećih ljudi, zapošljavanje potomaka ide glatko za razliku od nepoznatih kojima je 'šifra 3000'. Tko su odgovorni za kašnjenje i ne raspisivanje specijalizacija, mentorstvo prije mirovine, posljedično tome ugovaranje timova bez nositelja i prijevari osiguranika. Posebno se ponose tužbama i pokrenutim ovrhama uvijek preko istog odvjetničkog ureda, ali i ne naplaćivanjem zakupa pojedincima, zaradi privatne odvjetničke kuće - dodaje dr. Divić.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(58958, "");
Pregledaj komentare