Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
HRVATSKE CESTE ODABRALE IZVOĐAČA Most preko Cetine gradit će Strabag

HRVATSKE CESTE ODABRALE IZVOĐAČA Most preko Cetine gradit će Strabag

Austrijanci su ponudili 174 milijuna kuna bez PDV-a, nije bilo drugih ponuđača

Nastavak radova na omiškoj obilaznici na dionici DC70 - most Cetina - Omiš istok, Hrvatske ceste povjerile su Strabagu AG i Strabagu d.o.o. Bili su jedini ponuditelj s cijenom od 174.460.698,82 kune bez PDV-a. Nabava je inače procijenjena na 180 milijuna kuna. 

U HC-u su koncem prošle godine najavili reaktivaciju gradilišta na omiškoj obilaznici upravo objavljivanjem natječaja za izgradnju tunela Komorjak i mosta Cetina. Tunel će biti dug 600 metara, a most iznad Cetine 140 metara. 

Spajanjem na dosad izgrađeni dio obilaznice i ceste u zaleđu u smjeru Splita značajno bi se rasteretio promet koji Omiš doslovno uguši u srcu sezone. Obilaznica Omiša jedna je od faza buduće brze ceste od Solina do Omiša koja bi se trebala graditi sredstvima europskih fondova. Na prošlogodišnjoj sjednici Vlade u Splitu proglašena je strateškim državnim projektom. 

Vaša reakcija na temu