Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Hrvatski dani male brodogradnje i turističkih atrakcija plove u svoje 13. izdanje

Hrvatski dani male brodogradnje i turističkih atrakcija plove u svoje 13. izdanje

Održat će se od 10. do 13. lipnja

Hrvatski dani male brodogradnje i turističkih atrakcija odolijevaju svim izazovima i plove u svoje 13. izdanje u marini Kaštela. Početak manifestacije je četvrtak, 10. linja i traje do nedjelje 13. lipnja, a ulaz je kao i do sada, besplatan uz osiguran parking. 

Na današnjoj konferenciji za medije koja je održana u marini Kaštela, predstavljen je program 13. po redu Hrvatskih dana mala brodogradnje i turističkih atrakcija.

Najzanimljivije novosti i svoje impresije suradnje na ovogodišnjoj manifestaciji Hrvatski dani male brodogradnje i turističkih atrakcija prenijeli su Predsjednik organizacijskog odbora manifestacije Branimir Matijaca te predstavnici glavnih pokrovitelja, domaćin i kapetan Joško Berket, gradonačelnik Kaštela, Denis Ivanović i direktorica korporativnih komunikacija OTP banke, Silvija Bareša.

- Trud, želja i zalaganje svih sudionika ove manifestacije doprinijela je još jednim Hrvatskim danima male brodogradnje i turističkih atrakcija u marini Kaštela. Na ovoj manifestaciji naglasak je u potpunosti stavljen na plovila domaćih proizvođača kao i na izlagače iz segmenta nautike i turizma koji su isključivo domaće tvrtke. Vrijeme u kojem živimo samo je potvrdilo važnost naše misije koja je punih 13 godina naglašavala domaću proizvodnju. Motorni brodovi, gumenjaci, brodska, nautička, plažna, ribolovna, ronilačka i komunalna oprema, električna vozila i vozila renomiranih svjetskih proizvođača te drugi atraktivni proizvodi dio su ovogodišnje ponude i ovom prilikom zahvaljujem se svim izlagačima koji su i ove godine prepoznali manifestaciju Hrvatski dani male brodogradnje i turističkih atrakcija kao mjesto svoje promocije i prezentacije svojih proizvoda ali i mjesto u kojem se svi skupa osjećamo ugodno i opušteno - kazao je Matijaca.

Na kraju se zahvalio svim pokroviteljima, marini Kaštela, gradu Kaštela, OTP banci ali i Splitsko-dalmatinskoj županiji te TZ Splitsko-dalmatinske županije na višegodišnjoj podršci u organizaciji ove manifestacije.

Gradonačelnik Kaštela, Denis Ivanović, istaknuo je kako je nastavak organiziranja ove manifestacije u Kaštelima još jedna potvrda kako se Kaštela kao destinacija prepoznaju i razvijaju, kako u nautičkom  tako i u turističkom smislu.

- Hrabrost i pozitivna promišljanja u organizaciji ovakvih i sličnih manifestacija, svakako  su na korist svim dionicima a posebno Kaštelima - dodao je.

Silvija Bareša se obratila predstavnicima medija u ime OTP banke kao pokrovitelja i odmah istakla višegodišnju dobru suradnju s organizatorima, a na dobrobit razvoja kako male brodogradnje kao gospodarske grane, tako i širenja turističke ponude. 

- Izuzetno nam je drago što su se i ove godine stvorili uvjeti za održavanje sajma. Eto korona koliko god je utjecala na naš način života i prekinula mnoge tradicije, ipak nije poremetila kontinuitet održavanja ovog sajma. Čestitamo organizatorima na svom trudu kako bi održali ovu hvalevrijednu manifestaciju, a mi smo zadovoljni što smo i ove godine s vama ovdje i što doprinosimo očuvanju hrvatske proizvodnje i na ovaj način. Financiranje i poticanje hrvatskih poduzetnika, a posebno proizvodnih djelatnosti jedan je od najbitnijih segmenata našeg poslovanja i upravo zato i jesmo prisutni kao sponzor od samih početaka održavanja sajma. I ovaj relativno novi segment turističkih atrakcija, samo je dodatna vrijednost ove manifestacije i daljnje poticanje razvoja turizma - rekla je.

Na kraju se predstavnicima medija obratio i vlasnik marine Kaštela, kapetan Joško Berket, koji nije mogao da se ne osvrne na protekli nemili događaj u marini počevši zahvalom prisutnom zapovjedniku vatrogasaca iz Kaštel Gomilice koji su brzom intervencijom spriječili veću tragediju u marini.

- Srećom nema ekološkog onečišćenja i nema ozlijeđenih i možemo nastaviti s normalnim radom marine, normalnim životom. Na kraju nam je dobro došla mala brodogradnja da idemo starim stopama, da idemo naprid - kazao je. 

U svom obraćanju, Berket je najavio i događaje koji se spremaju u marini već nakon završetka Hrvatskih dana male brodogradnje i turističkih atrakcija pa tako 15. lipnja kreću Ljetne večeri klasične glazbe a krajem mjeseca Europsko juniorsko prvenstvo u jedrenju klase laser.

Vaša reakcija na temu