Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Hrvatski dani male brodogradnje i turističkih atrakcija svečano uplovili u svoje 13. izdanje

Hrvatski dani male brodogradnje i turističkih atrakcija svečano uplovili u svoje 13. izdanje

'Prostrani morski ambijent marine Kaštela, mjesto je koje nudi nautičke i turističke proizvoda po mjeri čovika'

U marini Kaštela, danas su svečano uz defile Kaštelanskih mažoretkinja otvoreni 13. Hrvatski dani male brodogradnje i turističkih atrakcija. Na samom početku prisutnima se obratio Predsjednik organizacijskog odbora HDMB Branimir Matijaca koji je pozdravio nazočne i zahvalio im na višegodišnjoj podršci u organizaciji ove manifestacije, te istakao: 'Hrvatski dani male brodogradnje i turističkih atrakcija uspješno odolijevaju svim izazovima i ni Covid pandemija nije uspjela prekinuti 13 godina uzastopnih druženja s izlagačima koji su također ovu manifestaciju prepoznali kao centar druženja hrvatskih brodograditelja te svih onih koji od turizma i za turizam žive te naglasio kako je vrijeme u kojem živimo samo potvrdilo važnost misije, koja je punih 13 godina naglašavala domaću nautičku proizvodnju i turističku ponudu kao važne grane hrvatskog gospodarstva!', te na kraju naglasio: 'Prostrani morski ambijent marine Kaštela, mjesto je koje nudi nautičke i turističke proizvoda po mjeri čovika, dobro nam došli!' 

Potom su uslijedila kratka obraćanja: 

- u ime Ministarstva Turizma i sporta Ive Bašića, izaslanik ministrice Nikoline Brnjac

- vlasnika marine Kaštela kapetana Josipa Berketa

- Zamjenice gradonačelnika I načelnice Stožera Civilne zaštite Grada Kaštela Jadranke Matok Bosančić

- direktorice TZ Kaštela, Nade Maršić

- predstavnika pokrovitelja OTP Banke Tomislava Aljinovića, direktor poslovnog centra Srednja Dalmacija

Naposljetku je dožupan Splitsko-dalmatinske županije, Stipe Čogelja, uz prigodno obraćanje i službeno otvorio 13. Hrvatske dane male brodogradnje i turističkih atrakcija nakon čega su svi nazočni krenuli u razgledavanje izloženih plovila i segmenata iz turističkih atrakcija.

Za posjetitelje, manifestacija je uz besplatan ulaz, otvorena već dan prije, u četvrtak u 13 sati i bit će otvorena do nedjelje 13.6. u 17 sati (petak i subota otvoreno za posjetitelje od 10 do 19 sati, u nedjelju od 10 do 17 sati).  Na ovoj manifestaciji, tradicionalno je što se tiče izlaganja u moru, naglasak stavljen na plovila domaćih proizvođača. Uz bogatu ponudu ribolovne opreme i uvijek izraženu ponudu nautičke opreme, posjetitelji će moći upoznati ponudu plažne i komunalne opreme, atraktivnih vodenih proizvoda za zabavu i ugodan provod na moru, električnih vozila i klasičnih vozila renomiranih svjetskih proizvođača te drugih atraktivnih proizvoda iz segmenta nautike i turizma. Neće nedostajati ni zabavno animacijskih programa, među kojima se ističe natjecanje KAJAK KONTRA SUP-a s nagradnim fondom od 4000 kn, koje kreće u subotu s početkom u 11:30 sati, na kojem će po prvi put na Jadranskoj obali, a možda i prvi put na zemljinoj kugli od kada je izumljeno veslo, kajakaši i SUP veslači odmjeriti snage u direktnoj utrci. Prijave su i nadalje moguće na štandu SURFMANIE!  Zainteresirani će se moći upoznati i s JEDRILIČARSKIM KLUBOM MARINA KAŠTELA, koji će prezentirati organizaciju Europskog prvenstva u jedrenju u klasi Radial Ilca-6 juniori. 

Vaša reakcija na temu