Hrvatski projekti dobitnici međunarodne Graditeljske nagrade CEMEX

Hrvatski projekti dobitnici međunarodne Graditeljske nagrade CEMEX

Turistička palača u Splitu osvojila je treće mjesto u kategoriji Zajednički prostori

Hrvatski projekti nastavljaju izvrsni niz koji domaća arhitektonska i građevinska rješenja postižu u međunarodnoj konkurenciji još od 2006. godine.

Projekti nagrađeni hrvatskom Graditeljskom nagradom CEMEX osvojili su priznanja i na globalnom izdanju ovog graditeljskog natječaja. U snažnoj konkurenciji sedamdesetak projekata iz cijelog svijeta koji su se natjecali za ovo prestižno graditeljsko priznanje odabrana su čak tri hrvatska projekta.

Studentsko stanovanje u sveučilišnom kampusu na riječkom Trsatu osvojilo je treće mjesto u kategoriji Javne i poslovne građevine, rekonstruirana Turistička palača u Splitu treće mjesto u kategoriji Zajednički prostori, dok je poslovna zgrada West Gate 'A' u Splitu počasno spomenuta u posebnoj kategoriji nagrade Održiva gradnja. Time su čak tri od pet prijavljenih hrvatskih projekata nagrađena međunarodnom Graditeljskom nagradom.

- Zahvaljujemo tvrtki CEMEX na dodijeljenoj nagradi. Projekt studentskog stanovanja u Sveučilišnom kampusu na Trsatu svoju pojavnost gradi na primjeni betona kako u eksterijeru tako i u interijeru, stoga ova nagrada za nas ima posebnu važnost. Ovom prilikom bi se zahvalili svim projektantima, suradnicima, izvođaču i investitoru na plodonosnoj suradnji uz nadu da građevine od 'vidljivog' betona neće ostati samo rijetki primjeri već postati uobičajena praksa - rekli su prigodom osvajanja nagrade arhitekti Mirela Bošnjak, Mirko Buvinić, Maja Furlan Zimmermann i Ivan Galić, iz tvrkte x.3.m., predstavnici nagrađenog projekta.

Svojim međunarodnim izdanjem Graditeljske nagrade CEMEX potiče i nagrađuje i nagrađivati talent u arhitekturi i graditeljstvu, razvija globalnu kulturu inovacije i kreativnost te potiče gradnju visoke održivosti upotrebom novih betonskih tehnologija.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14