Hrvoje Bašić: Gordan Maras je Charlie Chaplin hrvatske politike

Hrvoje Bašić: Gordan Maras je Charlie Chaplin hrvatske politike

Splitski HSLS-ovac je prozvao prodavače magle

Na današnjoj konferenciji za medije kandidat HSLS-a za Europski parlament, Splićanin Hrvoje Bašić upozorio je na razne prodavače magle koji se na političkoj sceni, od ljevice do desnice, svakodnevno nude kao rješenja. Bašić je upozorio na činjenicu da se u kampanju nastoje ubaciti teme koje malo ili nimalo imaju veze za Europskim parlamentom.

- Opasne su teze, pogotovo kada dolaze bez ikakvih argumenata i alternative, o izlasku Hrvatske iz EU i NATO-a. Moj je stav da nam EU nije problem nego rješenje te da kako naše unutarnje probleme moramo riješiti sami - rekao je Bašić.

On je ustvrdio kako je politički prostor okupiran brojnim prodavačima magle sa svih strana, a na upit novinara na koga misli, Bašić je otvoreno prokazao Gordana Marasa (SDP) ustvrdivši kako je žalosno da nekadašnji ministar u Vladi, najneuspješniji ministar najneuspješnije Vlade, danas glumi Jamesa Bonda hrvatske politike.

- Gordan Maras nije James Bond nego Charlie Chaplin hrvatske politike - zaključio je Bašić.

Još je dodao:

- Kampanja nije ni počela, a već smo se naslušali o zapošljavanju, rastu minimalne plaće koju obećavaju HNS i START, nebulozama iz Živog zida o protivljenju 5G mreži i svemu što će 'besplatno' padati s neba. Mi ćemo, za razliku od prodavača magle govoriti o inteligentnoj sigurnosti 21. stoljeća, ulasku u Schengen sad i odmah, strukturi EU koju treba mijenjati, europskoj birokraciji koja mora smršaviti i drugim životnim temama. Najbitnije - govorit ćemo o tome koje su to teme za slamanje ortačkog kapitalizma i zarobljenog društva u Hrvatskoj te kako konačno dati Hrvatskoj da prodiše punim plućima.


Podršku Hrvoju Bašiću dao je član Središnjeg vijeća HSLS-a Toni Garac koji je u svom obraćanju naglasio kako je HSLS donio časnu odluku o samostalnom izlasku na izbore odbivši ponude drugih stranaka. Pozvao je birače i simpatizere HSLS-a Splitsko-dalmatinske županije da svoj glas na izborima daju Hrvoju Bašiću. 

- On je naš čovik za Europu - zaključio je Toni Garac.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14