Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Google Street View HSP O KOLODVORU NA SUKOIŠANSKOJ: Cili je Split raspala grana, tužan i gnjili cvit Mediterana

HSP O KOLODVORU NA SUKOIŠANSKOJ: Cili je Split raspala grana, tužan i gnjili cvit Mediterana

Sramota je da turistički grad poput Splita ne mari za kvalitetom usluge, ali izgleda da je ovo ogledni primjer stanja u našem gradu koji kao da je zapeo u nekom prošlom stoljeću

HSP Split uputio je priopćenje medijima u vezi stanja kolodvora na Sukoišanskoj. Navode kako svake godine Split posjeti i u njemu boravi stotine tisuća domaćih i inozemnih gostiju te da redovito svjedočimo prometnom kaosu, kolapsu i neredu te neradu gradskih službi tijekom  turističke sezone, ali i cijele godine. 

- Hvalimo se da smo popularna turistička destinacija, kako se svake godine ostvaruje sve veći broj dolazaka i noćenja, grade se i otvaraju novi hoteli i onaj tko sve to promatra sa strane ima dojam kako Split uistinu napreduje. Međutim, vratimo se u našu realnost, jedna od prvih slika koja dočeka turiste (ako dolaze ulicom Domovinskog rata) je slika otužnog kolodvora na Sukoišanu. Definicija kolodvora uključivala bi čekaonicu, pult za informacije, pult za prodaju karata, prostoriju za čuvanje prtljage, taksi stajalište, informativne table s istaknutim voznim redom  u svim smjerovima u kojima autobusi prometuju, WC i dr - poručuju HSP-ovci.

Upozoravaju kako s tog kolodvora polaze brojne linije, među njima i linije prema aerodromu, Omišu, Kaštelima, Trogiru i ostalim turističkim mjestima, a nema niti osnovne uvjete. Kao primjer ističu nepostojanje WC-a, odnosno sanitarnog čvora (osim u obližnjim kafićima koji nisu dio kolodvora). 

- Mnogo puta smo i  osobno svjedočili da turisti u žurbi bezglavo pretrčavaju cestu ugrožavajući svoju sigurnost te traže mjesto za izvršavanje nužde. S obzirom na to da nigdje nema javnog WC-a, često ta nužda bude izvršena po obližnjim parkovima. Možda to i odgovara gradskoj upravi s obzirom na ljetne suše pa biljke i stabla dobiju prijeko potrebne vitamine i minerale. Sramota je da turistički grad poput Splita ne mari za kvalitetom usluge, ali nažalost izgleda da je kolodvor na Sukoišanu ogledni primjer stanja u našem gradu koji kao da je zapeo u nekom prošlom stoljeću. Ovim putem pozivamo sve odgovorne u Gradu Splitu da se trgnu i urede autobusni kolodvor na Sukoišanu, a prvenstveno da izgrade WC za potrebe naših sugrađana i mnogobrojnih turista koji nas posjećuju - zaključuju HSP-ovci.

Vaša reakcija na temu