HSP O OŠTEĆENJU GRBA HOS-a: Zaštitimo zakonski simbole Domovinskog rata!

HSP O OŠTEĆENJU GRBA HOS-a: Zaštitimo zakonski simbole Domovinskog rata!

Smatraju da je potrebno dopuniti Kazneni zakon

HSP Split reagirao je na oštećenje HOS-ovog grba. 

- Crvenom bojom (koja asocira na zločinačku zvijezdu petokraku) poliven je grb HOS-a pod kojim je poginulo više od 700 časnih branitelja kako bismo danas imali svoju državu, nažalost ne onakvu kakva bi trebala biti. Po pitanju ovakvih tema ništa se ne događa slučajno već pomno planirano jer postoje oni koji se još uvijek nisu pomirili s činjenicom da je u obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu stvorena Republika Hrvatska - poručuju HSP-ovci.

Citiraju dalje Kazneni zakon koji u čl. 349. propisuje: 'Tko javno izvrgne ruglu, preziru ili grubom omalovažavanju Republiku Hrvatsku, njezinu zastavu, grb ili himnu, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine'.

- Hrvatska stranka prava smatra da je kazneni zakon potrebno nadopuniti na način da se u odredbu navedenog članka uvrsti i dio koji se odnosi na izvrgavanje ruglu, preziru ili grubom omalovažavanju svih simbola Republike Hrvatske, a to su zasigurno grbovi ratnih postrojbi iz Domovinskog rata, u ovom slučaju konkretno HOS-a. Još jednom velike zahvale Torcidi Bilice na muralima s grbovima Četvrte gardijske brigade, Hajduka i HOS-a te im i ovim putem pružamo potpunu podršku - zaključuju.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(75270, "");
Pregledaj komentare