Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot / HRT HUMANITARNA POMOĆ: U Splitu je popisano 80 obitelji iz Ukrajine, samo jedna skupina je u hotelu Duilovo
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

HUMANITARNA POMOĆ: U Splitu je popisano 80 obitelji iz Ukrajine, samo jedna skupina je u hotelu Duilovo

'U kontaktu smo sa svima', kažu iz Crvenog križa

Pomoć raseljenim ljudima Ukrajine prikuplja se diljem Hrvatske. Jedna od lokacija na kojoj se prikuplja i sortira roba je i splitska Spaladium arena. Ondje je za HRT izjavu dala Tanja Marinković iz splitskog Crvenog križa. 

Više tjedana se u Splitu prikuplja humanitarna pomoć za izbjeglice iz Ukrajine. Marinković je naglasila da Crveni križ sve artikle prikuplja isključivo prema potrebama raseljenih osoba. 

- Popis artikala može se naći na stranicama Crvenog križa. Paketi su podijeljeni u tri skupine. Hrana, higijena i dječji paketi.

Mi zasad raspolažemo s dovoljno materijalne humanitarne pomoći i sve dijelimo raseljenim osobama iz Ukrajine na našem splitskom području. A Crveni križ je poslao i veliki kamion humanitarne pomoći na teren u Ukrajinu - kazala je.

Navela je da je dosad u Splitu popisano 350 raseljenih osoba, 80 obitelji.

- Mi smo u kontaktu sa svima i pružamo im pomoć. Lokalna društva Crvenog križa zadužena su za svoje područje - objasnila je.

Na pitanje jesu li sve raseljene osobe u privatnom smještaju, rekla je da je hotel Duilovo mobiliziran i da se tamo nalazi samo jedna skupina raseljenih osoba.

- Taj je smještaj namijenjen samo za njih - naglasila je.

Posebno je istaknula da je odlukom stožera Splitsko-Dalmatinske županije osnovan Operativno informativni centar koji se nalazi u prostorijama Crvenog križa Split.

- Članovi su svi subjekti koji sudjeluju u davanju usluga koje proizlaze iz privremene zaštite za raseljene osobe iz Ukrajine. Tamo će moći dobiti sve informacije - poručila je.

Vaša reakcija na temu